Depremden etkilenen 11 ilin içme suyu altyapısının yüzde 98'i onarıldı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde ağır hasarlı bölgeler hariç içme suyu altyapısının yüzde 98'inin onarıldığını, vatandaşların içme suyuna erişiminin sağlandığını bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İller Bankası (İLBANK) ekipleri depremden etkilenen 11 ilde 172 yerel yönetimde depremzedelerin hayatının normale dönmesi için en büyük ihtiyaçlardan biri olan içme suyuna erişim için belediyelerle seferberlik içinde çalışıyor.
Ekiplerin 172 yerel yönetime ait mevcut içme suyu tesisinin tamamında yaptığı hasar tespit çalışmaları sonucunda 79 yerel yönetime ait depo, terfi merkezi, isale hattı ve bütün sanat yapılarındaki toplam 800 arıza giderildi.
Depremden etkilenen 11 ilde, ağır hasarlı bölgeler hariç içme suyu alt yapısının yüzde 98'i onarıldı. Çalışmalar, AFAD'ın arama kurtarma faaliyetlerinin bitmesinin ardından yüzde 100 olarak tamamlanacak.
EN SON HABERLER
- 1 Emekli zammı için yeni hesap! 23 bin 552 TL maaş alan emeklinin Ocak 2027 maaşı ne kadar olacak?
- 2 Eşel mobil dönemi sona erdi! Kademeli ÖTV geldi: İşte akaryakıttaki son durum...
- 3 SPK harekete geçti: Tasfiye sürecindeki fonlar için yeni adım! 1 milyon TL'ye kadar ara ödeme
- 4 Altının altının kilogram fiyatı belli oldu
- 5 Bakan Ersoy ve THY'den turizm zirvesi: Yeni uçuş noktaları masada
- 6 SON DAKİKA! Sürpriz veri altını uçurdu! Altın ve gümüş kritik eşiğin üzerine fırladı
- 7 ABD'de istihdam beklentilerin altında kaldı!
- 8 İstanbul'u Avrupa'ya bağlayacak YHT'de ilk adım! Bakan Uraloğlu açılış tarihi verdi
- 9 Ziraat Bankası ve TKDK’dan tarım ve gıda yatırımlarına güçlü finansman desteği
- 10 UEA Başkanı Fatih Birol'dan dizel fiyatları uyarısı