Dost ve müttefik ülkelere 3 milyar TL hibe
MAL VE HİZMETLERİN CİNSİ AÇIKLANDI
Hibe edilebilecek ürünler listesinde savunma, sağlık, eğitim, lojistik, afet ve acil durumlar başta olmak üzere çok geniş bir yelpazede malzeme ve hizmet türlerine yer verildi.
Listede silah ve mühimmat ile bunlara ait yedek parçalar, askeri giyim ve kişisel teçhizat malzemeleri, kara, deniz ve hava araçları ile alt sistemleri ve yedek parçaları gibi savunma ve güvenlik alanına yönelik pek çok kalem yer aldı.
Ayrıca insansız hava araçları, dronlar ve dronsavar sistemler ile optik ve elektrooptik malzemeler de listede bulunuyor.
ANLAŞMASIZ OLARAK VERİLECEK
Kararda sağlık alanına yönelik malzeme ve hizmetler de kapsam dahilinde sayıldı. İlaçlar, ilaç hammaddeleri, tıbbi sarf malzemeleri, sağlık cihazları ve ekipmanları ile bunlara ait yedek parçalar listede yer aldı. Eğitim ve eğitim yardımcı malzemeleri, yayınlar, ofis ve kırtasiye malzemeleri ile spor malzemeleri de anlaşmasız olarak verilebilecek kalemler arasında gösterildi.
Afet ve acil durumlarda kullanılmak üzere prefabrik yapılar, çadırlar, battaniyeler, arama ve kurtarma ekipmanları ile ulaştırma hizmetleri de düzenleme kapsamında yer aldı. Ayrıca afet ve acil durumlarda gerçekleştirilecek arama-kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerine yönelik uzman ekip ve malzeme desteği sağlanabileceği belirtildi.
ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK HİZMETLERİ
Listede akaryakıt ve yakacak, yer, yakıt ve liman kolaylık hizmetleri, gazlar (oksijen, asetilen ve benzeri) ile ulaştırma hizmetleri de bulunuyor. Tatbikat, eğitim, toplantı, ziyaret ve müsabaka gibi faaliyetler kapsamında yabancı personelin taşınmasına yönelik ulaştırma hizmetleri de bu çerçevede değerlendirilecek.
EN SON HABERLER
- 1 Memur fazla mesai ücreti belli oldu: 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak! İşte yeni hesap...
- 2 SON DAKİKA! Bakan Şimşek'ten fon yatırımcılarına mesaj: Yasal düzenleme 2027'ye kadar tamamlanacak
- 3 Altın fiyatlarında güvenli liman etkisi! Ons altın yükselişini korudu: Gram altın kaç TL oldu?
- 4 Memur fazla mesai ücreti belli oldu: 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak! İşte yeni hesap...
- 5 Bakan Bolat Kamboçyalı mevkidaşı Cham Nimul ile görüştü
- 6 MEVDUAT FAİZLERİ SON DAKİKA! Bankalarda getiri düştü! İşte 1 milyon TL'nin aylık kazancı
- 7 Kredi kartı kullananlar dikkat! Takipteki alacaklar artıyor
- 8 SON DAKİKA! Asgari ücret için net rakam ortaya çıktı! İşte 2027 bütçesinde gizlenen zam oranı
- 9 EMEKLİ ZAMMI SON DAKİKA! 23 bin 552 TL alan emekli için son ipucu! İşte yeni maaş hesabı
- 10 SON DAKİKA! 2027 bütçesi belli oldu: Cevdet Yılmaz enflasyon ve büyüme hedefini açıkladı