EPDK, dört bölgede avans ödemelerini erteledi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle dört elektrik dağıtım bölgesinde bazı piyasa katılımcılarının avans ödemelerini erteleme kararı aldı.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) konuya ilişkin kurul kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, 31 Aralık 2026'ya kadar Akedaş Elektrik Dağıtım AŞ, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, Fırat Elektrik Dağıtım AŞ, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ ve bu dağıtım bölgelerinde faaliyet gösteren görevli tedarik şirketleri ile depremden etkilenen bölgelerdeki OSB'lerin doğrudan veya dolaylı ortağı olduğu tedarikçilerin yükümlü olduğu avans ödeme bedellerinin, ilgili fatura dönemine ilişkin son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verildi.
Ayrıca avans ödemelerinin ertelendiği süre boyunca ilgili piyasa işletmecisi ya da katılımcısına temerrüt faizi uygulanmaması kararlaştırıldı.
Karar, 1 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek.
EN SON HABERLER
- 1 2027 emekli zammı için yeni açıklama! Bakan Şimşek duyurdu: Yaş ve prim günü detayı
- 2 SON DAKİKA | Altın ve gümüşte yükseliş sinyali! Uzman isimden dikkat çeken tahmin: Gram altın kaç TL olacak?
- 3 Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı
- 4 Merkez Bankası rezervleri 158,1 milyar dolar oldu
- 5 EMEKLİ ZAMMI SON DAKİKA | 15 bin TL seyyanen zam mı geliyor? İsa Karakaş kulislerde konuşulan rakamı açıkladı
- 6 Bakan Kacır: Türkiye, teknoloji ortağı arayan yatırımcılar için doğru adrestir
- 7 Altın ve gümüşte ömürde bir kez gelecek fırsat! Uzman isim bu iki yıla işaret etti
- 8 Bölgesel kalkınmaya 18,6 milyar lira ödenek: GAP'ta bitkisel üretim, DAP ve KOP'ta sulama, DOKAP'ta turizm öne çıkacak
- 9 AJet'ten 29 dolara indirimli bilet kampanyası
- 10 SON DAKİKA! Bakan Şimşek'ten emekli maaşına düzenleme açıklaması: Bütçede kaynak ayrıldı