Fındık ve kuru kayısıda asgari depolama kapasitesi belirlendi
Lisanslı depoculuğun teşvik edilmesi, yatırımın kolaylaştırılması ve lisanslı depo kapasitesinin daha verimli kullanılabilmesi amacıyla asgari depolama kapasitesi fındıkta 5 bin ton, kuyu kayısıda 1000 ton olarak belirlendi.
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "fındık", "hububat, baklagiller ve yağlı tohumlar", "kuru kayısı" "süt ürünleri" lisanslı depo tebliğlerinde değişiklik yapılmasına dair tebliğler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, fındık ve kuru kayısı ürünlerinde lisanslı depoculuğun teşvik edilmesi, yatırımın kolaylaştırılması ve lisanslı depo kapasitesinin daha verimli kullanılabilmesi amacıyla asgari depolama kapasitesi azaltıldı. Fındıkta 10 bin ton olan depolama kapasitesi 5 bin tona, kuyu kayısıda ise 5 bin tonluk kapasite 1000 tona indirildi.
Ayrıca, fındıkta lisanslı depo işletmesinin 5 bin ila 10 bin ton için 1 milyon lira, kuyu kayısı ürününde 1000 ila 5 bin ton için 1 milyon lira asgari ödenmiş sermayeye sahip olması gerekecek.
Öte yandan hububat, baklagiller ve yağlı tohumlara ilişkin düzenleme kapsamında "kanola" ürününün lisanslı depolarda depolanmasına imkan sağlandı.
Süt ürünlerinde beyaz peynir, tulum peyniri, İzmir tulum peyniri ve Urfa peyniri ise lisanslı depoculuk kapsamına alındı. Söz konusu ürünlerin depolama koşulları ile azami depolama sürelerine ilişkin de düzenlemeye gidildi.
EN SON HABERLER
- 1 Emekli zammı için yeni hesap! 23 bin 552 TL maaş alan emeklinin Ocak 2027 maaşı ne kadar olacak?
- 2 Eşel mobil dönemi sona erdi! Kademeli ÖTV geldi: İşte akaryakıttaki son durum...
- 3 SPK harekete geçti: Tasfiye sürecindeki fonlar için yeni adım! 1 milyon TL'ye kadar ara ödeme
- 4 Bakan Ersoy ve THY'den turizm zirvesi: Yeni uçuş noktaları masada
- 5 SON DAKİKA! Sürpriz veri altını uçurdu! Altın ve gümüş kritik eşiğin üzerine fırladı
- 6 ABD'de istihdam beklentilerin altında kaldı!
- 7 İstanbul'u Avrupa'ya bağlayacak YHT'de ilk adım! Bakan Uraloğlu açılış tarihi verdi
- 8 Ziraat Bankası ve TKDK’dan tarım ve gıda yatırımlarına güçlü finansman desteği
- 9 UEA Başkanı Fatih Birol'dan dizel fiyatları uyarısı
- 10 2 yıl ödemesiz, 7 yıl vadeli... Ziraat Bankası'ndan 10 milyon dolarlık yeni kredi paketi