İki ilde acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete'de
Muğla ve Edirne’de kurulacak enerji iletim hatları kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Muğla ve Edirne'de kurulacak enerji iletim hatları kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.
İKİ KRİTİK ENERJİ HATTI PROJESİ KAPSAMA ALINDI
Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Bağlantı anlaşması çerçevesinde hayata geçirilecek "400 kV R24-Edirne RES TM-Saros Havza TM Enerji İletim Hattı Projesi" ile Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'a ait "154 kV (Muğla Güney-Dalaman) Beş. N.-Köyceğiz Enerji İletim Hattı Projesi" için belirlenen güzergahlardaki taşınmazlar kamulaştırma kapsamına alındı.
DİREK YERLERİ SATIN ALINACAK, HATLAR İÇİN İRTİFAK KURULACAK
Karar kapsamında, söz konusu projelerin geçtiği alanlarda direk yerleri mülkiyet şeklinde kamulaştırılacak. İletkenlerin güvenli şekilde taşınabilmesi için gerekli olan hat koridorlarında ise irtifak hakkı tesis edilecek.
SÜRECİ TEİAŞ YÜRÜTECEK
Acele kamulaştırma işlemlerinin, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından yürütüleceği belirtildi.
EN SON HABERLER
- 1 2.5 milyon haneye 1.5 trilyon TL destek
- 2 EMEKLİ ZAMMI SON DAKİKA! 23 bin 552 TL alan emekliye yeni maaş hesabı? İşte taban aylık için zam tablosu
- 3 TBMM'de fon mesaisi
- 4 Bakan Bayraktar, Libyalı mevkidaşı Abdulsadek ile görüştü
- 5 Türkiye’den 4 ülkeyi kapsayan mega elektrik projesi! Bakan Bayraktar masadaki çalışmayı duyurdu
- 6 Gram altın için Çarşamba alarmı! İslam Memiş 'harekete geçecek' diyerek rakam verdi
- 7 THY'nin Minsk seferleri etkili olacak! Türkiye-Belarus ticaretinde hedef 4 milyar dolar
- 8 Araç sahiplerine kasko ve trafik sigortası için önemli uyarı! Kaza sonrası bunlara dikkat
- 9 Çiftçinin kabusu geri döndü! 27 köy ve mahallede seferberlik ilan edildi
- 10 Dünyanın 365,5 trilyon dolar borcu var! Yükselen enerji fiyatları enflasyon baskılarını artırıyor