İngiltere, Google'a yönelik yeni kurallar getirdi
İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), Google'ın arama sıralamalarının nasıl çalıştığına ilişkin daha fazla şeffaflık sağlamasını zorunlu kılan ve arama hizmetlerini iyileştiren yeni kurallar getirdiğini duyurdu.
CMA, Google'ın arama pazarındaki hakimiyetine ilişkin endişeleri gerekçe göstererek şirketi "stratejik piyasa statüsü" kapsamında değerlendirdi. Bu statü, şeffaflığı artırmaya yönelik kurallar uygulanmasına imkan tanıyor.
CMA'nın İngiltere'nin dijital pazarlar rekabet rejimi kapsamında Google'ın genel arama hizmetlerine yönelik getirdiği iki yeni kurala ilişkin açıklamasına göre, kurum ilk kural kapsamında Google'ın arama sonuçlarını nasıl sıraladığı konusunda "şeffaflık ve adaleti artırmasını" zorunlu kılıyor.
İlk kural kapsamında Google'ın arama sonuçlarını nasıl sıraladığı konusunda "şeffaflık ve adaleti artırması" zorunlu tutuluyor. İkinci düzenlemeyle ise kullanıcıların arama verilerini, ödül platformları veya kişiselleştirilmiş teklifler sunan şirketler gibi yetkilendirilmiş üçüncü taraflara taşıyabilmesine imkan veriliyor.
CMA Dijital Pazarlar İcra Direktörü Will Hayter, "Bu yeni önlemler, arama sonuçlarının adil ve nesnel şekilde sıralanmasını sağlayacak, değişikliklere ilişkin daha açık bilgiler sunacak ve endişelerin dile getirilebileceği etkili kanallar oluşturacak." ifadesini kullandı.
Söz konusu iki yeni kural, CMA'nın bu ay başında Google için açıkladığı mevcut davranış kurallarını tamamlayıcı nitelik taşıyor. CMA, bu ay başında Google'ın arama hizmetlerine ilişkin getirdiği yeni davranış kuralı kapsamında yayıncıların içeriklerinin yapay zeka özelliklerinde kullanılmasını durdurmasına imkan sağlayan düzenlemeyi yürürlüğe koymuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Bayraktar’dan İtalyan enerji şirketi ile işbirliği mesajı: “Bu büyük bir proje”
- 2 UBS, brent petrol tahminini yükseltti: 2027 beklentileri ne yönde?
- 3 Bakanlık sıkı takipte! Yanıltıcı konut ilanlarına 2 kat ceza! Her ihlalde iki katına çıkacak
- 4 Bakan Bayraktar açıkladı: Türkiye enerjide yeni döneme giriyor! Milli Enerji 2040 vizyonu açıklanacak
- 5 Dev şirketten altın tahmini: Yüzde 10 değer kazanacak
- 6 Gümüşte 53 dolar sınavı! Düşüş sürecek mi? Gözler 50 dolar eşiğinde
- 7 Bakan Kurum duyurdu: Maltepe'de anahtar teslimi başlıyor! 20 gün sonra yeni evlerine kavuşuyorlar
- 8 Emekli ve memura refah payı formülü! İsa Karakaş yüzde 15'lik zam senaryosunu açıkladı
- 9 İzmir’in ulaşımı için ortak adım! Bakan Uraloğlu ve Cemil Tugay bir araya geldi
- 10 Çinko fiyatlarında yükseliş! Arz sıkışıklığı etkili oluyor