İran Borsası’nın ikinci bir duyuruya kadar kapalı kalacağı açıklandı
İran’da, ABD ve İsrail saldırıyla birlikte kapatılan borsanın ikinci bir duyuruya kadar açılmayacağı bildirildi.
İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansına göre, İran Ekonomi Bakanı Ali Medenizade, borsanın kapalı kalmaya devam edeceğini söyledi.
Borsanın kapatılması kararıyla birlikte halkın borsadaki varlığının korunmasının hedeflendiğini söyleyen Medenizade, borsanın ikinci bir duyuruya kadar da açılmayacağını belirtti.
İran Borsası savaşın ikinci günü bir hafta süre ile kapatılmıştı.
ABD-İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRILARI
İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.
İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.
ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.
İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Kermanpur, ABD-İsrail saldırılarında 926 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
EN SON HABERLER
- 1 MEMUR MAAŞI 2027 SON DAKİKA! Polis, öğretmen, doktor maaşı ne kadar olacak? Enflasyona göre yeni zam tablosu...
- 2 Yeni emekli zammı hesabı: SSK, Bağkur emekli maaşı 2027'de ne kadar olacak? İşte maaş tablosu...
- 3 Tek değişmeyen koruma gücü
- 4 Tİ’ye geçiş hızlandı mevduat tarihi rekor kırdı
- 5 Yurtdışına 3 milyarlık transfer!
- 6 Sermaye piyasasında denetim sıkılaştırılıyor: Erken uyarı ve otomatik aksiyon sistemi geliyor
- 7 Borsa günü yükselişle tamamladı
- 8 Avrupa’da ucuz elektrikli otomobil dönemi başlıyor: 25 bin euro altında modeller artıyor
- 9 Hazine, 2 ihaleyle 100,8 milyar lira borçlandı
- 10 Türksat 7A uydusu için geri sayım: Bakan Uraloğlu'ndan açıklama