İspanya rüzgârı turist sayısını katlayacak
Türkiye ile İspanya arasında uçuş ağının genişlemesi ve siyasi atmosferin yarattığı pozitif hava turizme doping etkisi yapacak. Geçen yıl ülkemize gelen 450 bin İspanyol turistin bu yıl 700 bine çıkması bekleniyor.
Türkiye ve İspanya'nın sosyal medyada kurduğu dostluk rüzgârı turizmde de hissedilmeye başladı. Son olarak İsrail ve Amerika'ya meydan okuyarak hem Gazze hem de İran konusunda Türkiye ile aynı çizgide buluşan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in sosyal medyadan bayrağımızla Türk halkına selam göndermesi, İspanya'da Türkiye'ye olan ilgiyi katladı.
2025'TE 452 BİN KİŞİ GELMİŞTİ
2025 yılının ikinci yarısı iki ülkenin karşılıklı uçak ve charter seferlerini artırması 2025 sonunda İspanya'dan gelen turist sayısını yüzde 20 artırmıştı. Bu yıl ise bu uçak seferlerinin devam edecek olması, pozitif siyasi iklim ve iki ülke vatandaşlarının sosyal medyada birbirine verdiği güzel mesajlarla birlikte İspanya'dan gelecek olan turist sayısının yüzde 50 artacağı beklentisini yarattı. Buna göre geçen yıl 452 bin İspanyol turist alan Türkiye'nin bu yıl sonunda 700 bine yakın İspanyol ağırlaması bekleniyor. Son gelen rezervasyonlar da bunu destekliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Avrupa'da doğal gaz fiyatları son 4 yılın zirvesini gördü
- 2 SON DAKİKA | Piyasalar bu kararı bekliyordu! Fed kritik faiz kararını açıkladı
- 3 Türkiye ile Azerbaycan arasında 15 milyar dolarlık ticaret hedefi
- 4 THY'den Cumhuriyet Bayramı'na özel indirimli bilet kampanyası
- 5 Bakan Uraloğlu açıkladı: 29 Ekim'de ulaşım ücretsiz olacak! Marmaray, İZBAN, Başkentray...
- 6 SON DAKİKA! FED faiz kararı bugün belli oluyor: Altın ve petrol nasıl etkilenecek? Uzman isimden gram altın açıklaması
- 7 SON DAKİKA | Ekonomistlerden ekim için kritik tahmin: Enflasyon ne olacak?
- 8 Bakan Bolat'tan ihracat değerlendirmesi: Cumhuriyet tarihimizin en yüksek ikinci aylık rakamı
- 9 Dünya Bankası'ndan 485 milyon dolarlık finansman! Bakan Şimşek açıkladı: Sanayide dönüşüm desteklenecek
- 10 Hedef 2 milyar dolar... Bakan Bolat açıkladı: O ülke ile anlaşma güncellenecek