Otomobil almak isteyenlere müjde: Fiyat yaklaşık 1 milyon TL düşecek
Otomobil almak isteyenlere müjdeli haber geldi. Şarj edilebilir hibrit araçlarda ÖTV oranı yüzde 30’a kadar düştü. Araç başına yaklaşık 1 milyon liralık indirim olacak
TÜM HİBRİTLER KAPSAMA GİRMİYOR
Söz konusu indirimle bazı araçların fiyatları yaklaşık 1 milyon TL ucuzlayacak. Yapılan düzenlemeye karşın tüm Plug-in Hybrid araçlar bu şartları karşılamıyor. ÖTV indirimi kapsamına giren bazı modeller ve uygulanacak ÖTV oranları şu şekilde olacak ülkemizde 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıklayan BYD'nin Seal U DM-i yüzde 30 ÖTV ile satılacak. BMW X1 xDrive30e modelinde ise yüzde 60 ÖTV uygulanacak. DS 9 OPÉRA E-TENSE 250 modelinde ise yüzde 60 ÖTV geçerli olacak. Bir süredir döviz kurlarının etkisi ve güncellenmeyen matrah tutarları ile Türkiye'de satılan hibrit otomobillerden en az yüzde 80 ÖTV alınırken artık yeni düzenleme ile bazı araçlarda bu oran düşecek.
Söz konusu düzenlemeyle BYD Seal U DM-i modelinin 2 milyon 150 bin liradan, 1 milyon 320 bin liraya düşmesi bekleniyor. BMW X1 xDrive30e modelinin de 4 milyon 87 bin liradan 3 milyon 632 bin 887 liraya, DS 9 OPÉRA E-TENSE 250 modeli, 4 milyon 478 bin 100 liradan 3 milyon 980 bin 532 liraya düşmesi bekleniyor.
EN SON HABERLER
- 1 T.C. ELAZIĞ SULH HUKUK MAHKEMELERİ SATIŞ MEMURLUĞU
- 2 T.C. KDZ.EREĞLİ 2. AİLE MAHKEMESİNDEN
- 3 Gram altında sert dalgalanmalara hazır olun! İslam Memiş tarih ve rakam vererek uyardı
- 4 Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi sonuçlandı
- 5 Deniz ticaret filosunda tarihi zirve
- 6 SON DAKİKA! Cevdet Yılmaz TBMM'de açıkladı: Fon mağdurlarına 1 milyon TL'ye kadar ödeme başlıyor
- 7 Bakan Kurum'dan Fiji'de COP31 mesajı: Ortak hedefimiz 1,5 dereceyi korumak
- 8 TCMB Başkanı Karahan'dan faiz ve enflasyon mesajı: Geri adım yok
- 9 SON DAKİKA | Merkez Bankası faiz indirimine gidecek mi? TCMB ve TÜİK arasında yüzde 7,27’lik bir makas
- 10 SON DAKİKA | 25 yıl çalışan biri ne kadar emekli maaşı alır? Emekli zammı hesabında 5 kritik detay