Otomotivcilerin hedefi İngiltere
Otomotiv tedarik sanayi sektöründe faaliyet gösteren 16 firma fuarda yerini aldı. Türk firmalar yeni siparişler alırken, iş birliklerini geliştirme fırsatı da yakaladı.
OİB Başkanı Baran Çelik, Birleşik Krallık'ın dünyadaki en büyük otomotiv ithalatçılarından birisi olduğunu belirterek, ülkenin Avrupa'nın 2'nci büyük motorlu araç pazarı olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin de en fazla ihracat yaptığı ikinci pazarın Birleşik Krallık olduğunu vurgulayan Çelik, "2018'de 2.9 milyar dolar ihracat yaptığımız ülkeye geçen yıl yaklaşık 3.3 milyar dolarlık ihracat yapmayı başardık" dedi.
3.5 MİLYAR DOLAR İHRACAT
Birleşik Krallık'ın otomotiv ithalatının 2022'de 74 milyar dolara yükseldiğine değinen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk otomotiv endüstrisi ihracatçıları olarak, Birleşik Krallık'ın otobüs ve eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ithalatında 1'nci sırada yer alıyoruz. Ayrıca jantlar ile aksam ve parçaları ithalatında 3'üncü, debriyajlar ile bunların aksam ve parçaları ithalatında 6'ıncı, motor aksam ve parçaları ithalatında ise 2'nci sırada bulunuyoruz. İlk hedefimiz ülkeye yaptığımız ihracatımızı 3.5 milyar dolar seviyesine çekmek ve ithalatından aldığımız payı ilk etapta yüzde 5'e çıkarmak."
EN SON HABERLER
- 1 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI SON DAKİKA! Tabloya bak öğren... İşte emekliye 20 bin TL için yeni kök maaş hesabı
- 2 MEMUR ZAMMI 2026 | Memurlara yüzde 18,6 zam + 1000 TL ne zaman ödenecek? İşte memur maaşı ödeme takvimi
- 3 Gram altın ve gümüş dipten geri döndü! İşte haftanın en çok kazandıran yatırımı
- 4 Bakan Yumaklı: "Pek çok üründe dünyada birinci sıradayız"
- 5 Cevdet Yılmaz: Savunma sanayisi ve katma değerli üretimde artış dikkat çekici
- 6 TOKİ 500 BİN KONUT KURA ÇEKİMİ | Bingöl'de Yüzyılın Konut Projesi için hak sahipleri belli oldu
- 7 Bakan Şimşek: Yüksek katma değerli üretim artıyor
- 8 Bakan Uraloğlu: Ankara-Samsun arası 2,5 saate düşecek
- 9 Yaşlı Bakım Sigortası için düğmeye basıldı! Bakan Işıkhan ev işleri için yeni modeli duyurdu
- 10 TOKİ 500 bin konut Antalya kura çekim heyecanı! 13 bin 213 hak sahibi belli oldu