Tarım sektörünü ilgilendiren veri belli oldu
Nisan ayında tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 27,50 arttı, aylık yüzde 0,45 azaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, Tarım-ÜFE'de, 2025 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,45 azalış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 12,31 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27,50 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 37,52 artış gerçekleşti.
Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 0,86 azalış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 3,71 artış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 8,79 artış gerçekleşti.
Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 8,33 azalış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 13,20 artış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 1,54 artış gerçekleşti.
Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 121,05 artış ile turunçgiller, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 29,16 artış ile turunçgiller oldu.
EN SON HABERLER
- 1 Borsa haftanın ilk iş gününü yükselişle tamamladı
- 2 EMEKLİ ZAMMI SON DAKİKA! Taban aylık 30 bin TL mi olacak? İşte 23.552 TL alanlar için refah payı formülü
- 3 Sucukta tehlikeli karışım! Bakanlık o markaları ifşa etti: İşte 13 üründe tespit edilen yasaklı madde
- 4 Savunmada yeni nesil füze hamlesi! ASELSAN ve SSB'den 523 milyon avroluk anlaşma
- 5 Emlak şirketinden "2 milyonluk" peşinat oyunu! Bakanlık sarı sitedeki o ilana cezayı kesti
- 6 Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye çelik üretiminde Avrupa'da ilk sırada
- 7 Türkiye pek çok sektörde üretim üssü haline geldi
- 8 Bakan Işıkhan: Ulusal Staj Programı başvuruları başladı
- 9 Trabzon yeni Havalimanı'nda şantiye çalışmaları başladı
- 10 EPDK'den emisyon ticareti hamlesi! Türkiye'de yeni piyasa dönemi başlıyor