TESK Başkanı Palandöken'den Bağ-Kur primleri hakkında açıklama
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın rahatlayabilmesi için sosyal güvenlik alanında bazı adımların atılması gerektiğini belirtti.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnafın çeşitli konulardaki beklentilerine işaret etti.
Meclis açıldıktan sonra gündeme alınması gereken ilk konulardan birinin Bağ-Kur'lu esnaf ve sanatkarlar için 9 bin prim gününün 7 bin 200 güne düşürülmesi olduğunu belirten Palandöken, "Bununla birlikte vergi dairesine kayıt olmuş fakat Bağ-Kur'a kayıt olmamış esnafımız da emekli olabilmek için müjdeli haber bekliyor. Emeklilikte prim gününe takılan mağdur esnafımızın unutulmaması ekonomik anlamda da devletimizin yararına olacaktır. Kazanılmış hakların verilmesi için binlerce esnafımız bu müjdenin gerçekleşmesini bekliyor." ifadesini kullandı.
Staj konusunda da düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:
"Staj döneminin emekliliğe sayılması, mesleki eğitimin de prestijini artırır. İnsanlar çocuklarını mesleki eğitime yönlendirirken hak kayıpları olmayacağını bildiğinden ara eleman açığı büyük oranda kapanır. Bağ-Kur'lu esnafı en çok zorlayan noktalardan biri de 4 bin 628 lira olan prim ücreti. Devlet desteği ve ödeme kolaylığıyla bir indirim gerçekleşirse esnafımızın emekliliği hayal olmaktan çıkar, esnaf primlerini düzenli ödeyebilir. Düzenli prim ödeme teşvik primi oranının yüzde 5'ten yüzde 10'a çıkarılması bile esnafımızı rahatlatır."
EN SON HABERLER
- 1 Trump: Umarım Fed faiz oranlarını düşürür
- 2 Piyasalar haftaya nasıl başladı?
- 3 Vakıf Leasing // İLAN
- 4 Türkiye'deki yatırım fırsatları Londra'da konuşuldu
- 5 Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan işletmelere 220 milyon lira ceza
- 6 SON DAKİKA! Merkez'den TL'ye koruma kalkanı: Mevduat faizleri ve altın yükselecek mi? İşte detaylar...
- 7 TCMB 18 yıl sonra ilk kez likidite senedi için ihale açtı
- 8 Beşeri kalkınma endeksi açıklandı
- 9 Finansal hizmetler güven endeksi belli oldu
- 10 Küresel enerji talebi 10 yıllık ortalamanın üzerinde