TPAO ile Chevron petrol ve gaz anlaşmasına imzayı attı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, TPAO ile Chevron arasında mutabakat zaptı imzaladığını, bu kapsamda ortak arama ve üretim faaliyetleri gerçekleştirileceğini bildirdi. Bakan Bayraktar bu anlaşmanın TPAO'yu günlük 1 milyon varil üretim yapacak küresel bir şirket haline getirme hedefinde eşik olacağını belirtti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile ABD merkezli enerji şirketi Chevron arasında mutabakat zaptı imzalandığını açıkladı. Anlaşma kapsamında petrol ve doğal gaz arama ile üretim alanlarında ortak projeler geliştirilecek.
ORTAK ARAMA VE ÜRETİM HEDEFLENİYOR
Bakan Bayraktar, İstanbul'da imzalanan mutabakat zaptının, TPAO ile Chevron arasında hem Türkiye'de hem de uluslararası ölçekte enerji alanındaki olası iş birliklerini değerlendirmeyi amaçladığını belirtti. Bayraktar, anlaşmanın ortak arama ve üretim faaliyetlerine zemin hazırlayacağını ifade etti.
GABAR VE KARADENİZ YURT DIŞINA HAMLELERİYLE DESTEKLENECEK
Bayraktar, Gabar ve Karadeniz'de yürütülen çalışmaların yurt dışı projelerle destekleneceğini vurgulayarak, bu adımın TPAO'nun küresel ölçekte büyüme hedeflerine katkı sağlayacağını söyledi.
HEDEF: 1 MİLYON VARİL ÜRETİM KAPASİTESİ
TPAO'yu günlük 1 milyon varil üretim kapasitesine sahip küresel bir enerji şirketine dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydeden Bayraktar, yakın dönemde yeni anlaşmalarla farklı uluslararası ortaklıkların da hayata geçirileceğini ve somut projelerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.
Bakan Bayraktar şunları kaydetti:
"İstanbul'da, millî petrol şirketimiz TPAO ile Chevron arasında, petrol ve doğal gaz arama ve üretim faaliyetleri ile enerji alanlarında olası iş birliklerini değerlendirmek üzere bir Mutabakat Zaptı imzalandı. Mutabakat zaptı ile hem Türkiye'de hem de uluslararası ölçekte ortak projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Gabar ve Karadeniz'deki çalışmalarımızı yurt dışı hamlelerimizle destekleyerek, TPAO'yu 1 milyon varil üretim kapasitesine sahip küresel bir şirkete dönüştürme vizyonumuza da katkı sağlayacağız. Yakın zamanda yeni anlaşmalarla farklı uluslararası ortaklıklara da imza atacak, hayata geçirdiğimiz somut projeleri milletimizle paylaşacağız."
EN SON HABERLER
- 1 Lagerde'nin yerine ilk isim! ECB başkanlığı için Klaas Knot aday gösterildi
- 2 ABD'de özel sektör istihdamı açıklandı: Beklentileri geride bıraktı
- 3 Reel efektif döviz kuru yükseldi! TÜFE bazlı endeks 107,76'ya çıktı
- 4 Mevsim etkilerinden arındırılmış TÜFE belli oldu
- 5 Piyasalarda seçim rallisi... Gram altın, gümüş, borsa sert yükseldi
- 6 Kurala uymayan sürücüler ödemek zorunda kalacak! İşte 2027 yılı olası trafik cezaları
- 7 Tarladan rafa dönemi başlıyor! Hal Yasası'nda sona gelindi: Fahiş komisyona hapis cezası
- 8 Türkiye'nin yeni mikro uydusu GEZGİN-1 için tarih belli oldu
- 9 Bakan Uraloğlu tarih verdi: Umut treni yola çıkıyor! Lösemili çocuklar için özel vagon
- 10 İhracatçılara bütçeden 65 milyar TL'lik yeni kaynak! Bakan Bolat Meclis'te detayları paylaştı