Trabzon TOKİ kura sonuçları belli oldu
Trabzon'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında inşa edilecek 2 bin 550 konutun hak sahiplerinin belirleneceği kura çekimi başladı.
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan proje çerçevesinde kentte yapılacak konutların kura çekimi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Noter huzurunda kura çekiminin yapıldığı törene, ev sahibi olmak için başvuruda bulunanlar ve yakınları katıldı.
Toplam 51 bin 528 başvurunun olduğu il genelinde 2 bin 550 konutun hak sahipleri, yarın da devam edecek kuralarla belirlenecek.
Proje kapsamında Araklı ilçesinde 200, Arsin'de 90, Akçaabat'ta 100, Sürmene'de 100, Maçka'da 158, Vakfıkebir'de 150, Çarşıbaşı'nda 166, Düzköy'de 240, Hayrat'ta 50, Ortahisar'da 1146 ve Of'ta 150 konut inşa edilecek.
Araklı'daki konut için kurada adı çıkan 67 yaşındaki Ayşe Topçu, çok mutlu olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Yürüsün, geri bakmasın, devam. O bize ev verdi ya Allah da ona cennet versin. Ben mutluyum, Türkiye mutlu olsun." dedi.
Kendisine ev çıkacağını hissettiğini dile getiren Topçu, rüyalarında dahi ev sahibi olduğunu gördüğünü anlattı.
Arsin'den kuraya katılan Cengiz Baş (41), ümitle bugünü beklediğini vurgulayarak, "Çok sevinçliyiz. Sonunda çıktı. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanıma çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Çok mutluyum. Daha önceden de iki defa başvurumuz olmuştu. Olmadı, bugünü bekledik. Çok şükür çıktı, mutluyuz." diye konuştu.
Eşi Ayşe Baş ise "Allah herkese nasip etsin. Biz çok bekledik, sonunda oldu. Cumhurbaşkanımızdan ve devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. İnşallah bütün isteyenlere Allah nasip eder" ifadelerini kullandı.
EN SON HABERLER
- 1 Bakanlık düğmeye bastı! Sapanca Gölü alarm veriyor! 25,5 milyar TL'lik eylem planı
- 2 Bakanlık fırsatçılara göz açtırmadı! Yüzde 80 indirim vaadi boşa çıktı: Tüketiciyi aldatan mağazaya 216 bin TL ceza
- 3 Kar ve buzla mücadelede akıllı dönem: Erzurum'da 375 milyon TL'lik ulaşım merkezi açıldı!
- 4 Türkiye'den Orta Koridor hamlesi: Hedef 10 milyar dolar! Gümrüklerde bekleme süresi azalacak
- 5 Bakan Kacır duyurdu: KOBİ’lere patent desteği! İlk başvurularda yüzde 75 indirim
- 6 Bakan Uraloğlu açıkladı: Dallıkavak Tüneli hizmete açıldı! Yıllık 137 milyon TL tasarruf bekleniyor
- 7 Bakanlık devreye girdi! Halı mağazasına 'zararına kapatıyoruz' cezası
- 8 Bakan Kurum duyurdu! COP31’de doğa ve sanat buluşuyor: 1,1 milyon metrekarelik açık hava sahnesi kurulacak
- 9 Binance'e 6,3 milyar dolarlık saldırı! Bitcoin ve altcoinlerde kayıplar büyüyor
- 10 Bakan Işıkhan'dan tasarruf mesajı: SGK hizmetlerinde dijital dönüşüm! Milyonlarca işlem internetten yapılıyor