TÜİK açıkladı: Aralık ayı Tarım ÜFE belli oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık %36,01 arttı, aylık %3,06 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2025 yılı aralık ayı Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) verilerini yayımladı.
Buna göre; Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık %36,01 arttı, aylık %3,06 arttı.
Tarım-ÜFE'de (2020=100), 2025 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %3,06 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %36,01 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %36,01 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %37,47 artış gerçekleşti.
Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde %3,00 artış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde %1,59 artış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde %6,25 artış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde %8,57 artış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde %1,32 azalış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde %3,59 artış gerçekleşti.
Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup %125,68 artış ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup %22,27 artış ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular oldu.
EN SON HABERLER
- 1 Fon tasfiye kanun teklifi bu hafta Meclis'te! Fonlarla birlikte hareket edene ödeme yapılmayacak
- 2 "3,5 milyar dolar Türkiye’nin cebinde kalacak" Bakan Bayraktar Türkiye için oyun değiştirici hamleyi açıkladı
- 3 Ticari araç ihracatı 5,1 milyar doları aştı! En çok ihracat yapılan ülke belli oldu
- 4 En fazla pay demir yoluna ayrıldı! 2027'de ulaşım programlarına ne kadar ödenek ayrıldı?
- 5 Piyasalarda büyüme ve faiz tedirginliği: Gümüş ve altın düşüşe geçti
- 6 Pay gelirlerinin bütçeye sağlayacağı katkı belli oldu
- 7 Ankara-Kayseri arası 1 saat 45 dakikaya düşecek
- 8 EMEKLİ ZAMMI 2027 SON DAKİKA | SSK,BAĞKUR emeklisi için yeni hesap: 23 bin lira alana ne kadar zam yapılacak?
- 9 SON DAKİKA! Ticaret Bakanlığı sosyal medyada yayımlanan ilanlara ceza yağdırdı
- 10 Türkiye'nin enerji hamlesi sürüyor! Bakan Bayraktar'dan Gabar için yeni keşif sinyali: Yakında müjde verebiliriz