Türkiye Kasaplar Federasyonundan Ramazan ayı kırmızı et fiyatları hakkında açıklama
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, ramazanda yeterince kırmızı etin olacağını belirterek, "İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle ramazanda ucuz et yer" dedi.
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Tarım ve Orman Bakanlığının Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından hızlıca koordine olarak, o illerdeki hayvanları satın aldığını söyledi.
Yaralı hayvanların tedavisinin sağlandığını, bazılarının ise besiye alındığını belirten Yardımcı, Bakanlığın bölgedeki büyük ve küçükbaş hayvanlara sahip çıktığını vurguladı.
Deprem bölgelerindeki aşevlerinde çıkan yemeğe oda başkanlarının ve kasapların ellerinden geldiğince kırmızı et desteği sağladığını aktaran Yardımcı, kendilerinin de Antalya'da depremzedelerin konakladığı tesislere et desteği vermeye çalıştığını bildirdi.
Et ve Süt Kurumunun ramazan için piyasaya taze karkas et satışı yapmasına da değinen Yardımcı, federasyon olarak her zaman besiciyi, vatandaşı ve kasabı koruduklarını ifade etti.
Kırmızı etin belirli çevreler tarafından gündemde tutulduğunu ileri süren Yardımcı, Et ve Süt Kurumunun aldığı eti kasabın da satması için çalışma yaptıklarını vurguladı.
"SAKİN ZAMSIZ BİR RAMAZAN GEÇİRMEYİ UMUT EDİYORUZ"
Piyasada yeterli etin bulunduğuna değinen Yardımcı, şöyle konuştu:
"Ramazanda kırmızı ete zam olmasın istiyoruz. Et ve Süt Kurumunun piyasaya satacağı etin piyasaya denge olmasını sağlayacağız. Federasyon olarak çalışma yapıyoruz, sakin zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz. Ramazanda vatandaş kırmızı et sorunu yaşamayacak, yeterince etimiz de hayvanımız da var. İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle ramazanda ucuz et yer."
Yardımcı, besiciye verilen desteklerin önemli olduğunu hatırlatarak, besicilikte özellikle aile işletmelerinin sektörün sürdürülebilirliği açısından önemli olduğuna dikkati çekti.
Girdi maliyetlerinin yükseldiğini dile getiren Yardımcı, "Her ramazanda 'kırmızı ete zam', 'kırmızı et yeterli' değil gibi spekülatif açıklamalar oluyor. Türkiye'de et sorunu yok. Spekülatörlüğe gerek yok, bizim hayvanımız kendimize yeter. Esnaf olarak önceki ramazanlarda ete zam yapmadık." dedi.
Lezzetli etin püf noktalarını anlatan Yardımcı, "Buzluktan çıkarıp çözdürdüğünüz eti, tekrar buzluğa atmayın bakteri üretir. Eti çok fazla pişirmeyin, kanlı da olmasın ama sulu olması vitaminler için önemli" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Köylünün geçim kaynağı: Bedavaya topluyorlar! 5.000 TL'den satıyorlar
- 2 11,4 milyar TL'lik yatırım!
- 3 THY'nin 2033 hedefi belli oldu
- 4 9 binden fazla ölçü aleti ve sanayi ürünü denetlendi
- 5 Yapı ruhsatı verilen yüz ölçümünde artış görüldü
- 6 Türk Eximbank sendikasyon kredisiyle 728 milyon dolarlık kaynak sağladı
- 7 SON DAKİKA: Bakan Bolat: AB ile vize konusunda sıkıntıların aşılması için görüşüyoruz
- 8 Türkiye mavi bayrakta dünya 3'üncüsü
- 9 SON DAKİKA: Karadeniz'de yeni keşifler yakın! Göktepe-2'de sondaj çalışmaları başladı
- 10 SON DAKİKA: TÜİK açıkladı! Tüketici güveni arttı