Türkiye'nin LPG ithalatı mayısta arttı
Türkiye'nin LPG ithalatı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,77 artarak 283 bin 155 ton oldu.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) mayıs ayına ilişkin "Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Sektör Raporu"na göre, rafinerici ve dağıtıcı lisansı sahiplerince en fazla LPG ithalatı yapılan ülkeler, sırasıyla Cezayir, Rusya, Suudi Arabistan, İtalya, ABD, Nijerya, Kazakistan, Hırvatistan ve Mısır olarak kayıtlara geçti.
LPG ithalatı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,77 artarak 283 bin 155 ton olarak gerçekleşti.
Rafinerici ve dağıtıcı lisansı sahiplerince bu dönemde gerçekleştirilen LPG ihracatı ise yüzde 15,82 azalarak 45 bin 910 ton oldu.
Türkiye, söz konusu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna, Bangladeş, Bulgaristan, KKTC, İngiltere, Romanya, Lübnan ve Türkiye Serbest Bölge olmak üzere 9 farklı ülke ve bölgeye LPG ihraç etti.
SATIŞLARDA OTOGAZ İLK SIRADA
LPG üretimi ise yüzde 19,69 artarak 101 bin 426 ton olarak gerçekleşti.
Dağıtıcı lisansı sahiplerince mayısta geçen yılın aynı ayına göre yapılan toplam LPG satışı 336 bin 830 ton olarak hesaplandı.
Satışlarda yüzde 85,69 pazar payıyla otogaz birinci sırada yer aldı. Bunu yüzde 11,80 ile tüplü LPG ve yüzde 2,51 ile dökme LPG satışları izledi.
EN SON HABERLER
- 1 Petrol fiyatlarında jeopolitik gerilim etkisi: Brent yükselişini sürdürüyor
- 2 Ocak 2027 emekli zammı için yeni ipucu: Yüzde 10.45 artışla maaşlar ne kadar olacak?
- 3 Altın son 2 ayın en düşük seviyesinde! Düşüş sürecek mi? Bankacılık devinden kritik tahmin
- 4 Tarladan sofraya yeni dönem! Yeni Hal Yasası geliyor: Aracılar azalacak, yerli üretici kazanacak
- 5 Ev alacaklar dikkat! Konut kredilerinde düşüş için tarih verildi: İşte banka banka son durum
- 6 TBMM, Fon Yasasını kabul etti: Ödemeler başlayacak
- 7 Avrupa’da otomobil satışları hızlandı: Elektrikli araçlara talep artıyor
- 8 Ev alacaklar dikkat! Konut kredilerinde düşüş için tarih verildi: İşte banka banka son durum
- 9 SON DAKİKA! Fon yasa teklifinde tartışmalara son nokta! SPK'dan takas kesinliği ve pay blokajı açıklaması
- 10 Bankacılık sektörünün mevduatı arttı