Türkiye’nin Milli FSR gemisi Ertuğrul Gazi rekor kırdı
Türkiye'nin milli yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesi Ertuğrul Gazi, 2021’den bu yana kesintisiz 4 yıldır hizmet veriyor. Toplam 8,5 milyar metreküp doğal gazı ulusal boru hatlarına enjekte eden gemi, İstanbul’un 2 yıllık, Ankara’nın 4 yıllık ve İzmir’in 11 yıllık doğal gaz tüketimine eşdeğer miktarda gaz sağladı.
Türkiye'nin milli Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) Ertuğrul Gazi, 2021 yılından bu yana toplamda 8,5 milyar metreküp gazlaştırma gerçekleştirdi.
ERTUĞRUL GAZİ FSRU 4 YILDIR KESİNTİSİZ HİZMET VERİYOR
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde bulunan Ertuğrul Gazi FSRU gemisinin 4 yıldır aralıksız hizmet verdiği bilgisi aktarıldı.
8,5 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZ ULUSAL BORU HATLARINA ENJEKTE EDİLDİ
2021'den bu yana hizmet veren Ertuğrul Gazi, bugüne kadar toplam 8,5 milyar metreküp doğal gazı ulusal boru hatlarına enjekte ederek önemli bir başarıya imza attı.
DOĞAL GAZ TÜKETİMİYLE BÜYÜK KIYASLAMA
Bu miktar, İstanbul'un 2 yıllık, Ankara'nın 4 yıllık ve İzmir'in 11 yıllık konut doğal gaz tüketimine eşdeğer olarak dikkat çekiyor. Ertuğrul Gazi FSRU'nun uzunluğu 3 futbol sahası, yüksekliği ise Galata Kulesi boyutlarında.
TAMAMEN TÜRK PERSONELLE 1460 GÜN KESİNTİSİZ OPERASYON
Ertuğrul Gazi, tamamen Türk personel tarafından yönetilmekte ve 1460 gündür kesintisiz olarak operasyonlarını sürdürüyor. Milli FSRU gemisi, Türkiye'nin enerji güvenliğine önemli katkılar sağlıyor.
BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde bulunan Ertuğrul FSRU ile ilgili paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
"2021'den bu yana kesintisiz olarak işletmede olan gemimiz bugüne kadar 8,5 milyar metreküp gazlaştırma yaparak tek başına büyük bir başarıya imza attı. Milli FSRU gemimiz Ertuğrul Gazi 4 yaşında. 4 yılda 8,5 milyar metreküp doğal gaz ulusal boru hatlarına enjekte edildi. Bu rakam İstanbul'un 2, Ankara'nın 4, İzmir'in 11 yıllık konut doğal gaz tüketimine eşit. 3 futbol sahası uzunluğunda, Galata Kulesi yüksekliğinde. Tamamen Türk personelle 1460 gündür kesintisiz hizmette."
EN SON HABERLER
- 1 Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Enes Ergun gözaltına alındı
- 2 Bakanlık düğmeye bastı! Sapanca Gölü alarm veriyor! 25,5 milyar TL'lik eylem planı
- 3 Bakanlık fırsatçılara göz açtırmadı! Yüzde 80 indirim vaadi boşa çıktı: Tüketiciyi aldatan mağazaya 216 bin TL ceza
- 4 Kar ve buzla mücadelede akıllı dönem: Erzurum'da 375 milyon TL'lik ulaşım merkezi açıldı!
- 5 Türkiye'den Orta Koridor hamlesi: Hedef 10 milyar dolar! Gümrüklerde bekleme süresi azalacak
- 6 Bakan Kacır duyurdu: KOBİ’lere patent desteği! İlk başvurularda yüzde 75 indirim
- 7 Bakan Uraloğlu açıkladı: Dallıkavak Tüneli hizmete açıldı! Yıllık 137 milyon TL tasarruf bekleniyor
- 8 Bakanlık devreye girdi! Halı mağazasına 'zararına kapatıyoruz' cezası
- 9 Bakan Kurum duyurdu! COP31’de doğa ve sanat buluşuyor: 1,1 milyon metrekarelik açık hava sahnesi kurulacak
- 10 Binance'e 6,3 milyar dolarlık saldırı! Bitcoin ve altcoinlerde kayıplar büyüyor