Türkmen gazı yarın Türkiye'ye geliyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ile Türkmenistan arasında tarihi olarak nitelenen doğal gaz tedarikine ilişkin imzaların atılmasından sonra Türkmen gazı teslimatının yarın başlayacağını ve yıl sonuna kadar gelecek 1,3 milyar metreküplük gazın 1,5 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacağını bildirdi.
Bayraktar, AA muhabirine, Türkiye ile Türkmenistan arasında 1998'de başlayan doğal gaz ticaretine ilişkin görüşmelerin 27 yıl sonra neticeye ulaştığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1 Mart 2024'te Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguly Berdimuhammedov ile bir görüşme gerçekleştirdiğini anımsatan Bayraktar, 'Görüşmede, iki ülke arasında doğal gaz ve petrolde işbirliğini artıracak anlaşmalar imzalanmıştı. Türkmenistan'ın zengin doğal gaz kaynaklarının Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden batıya ulaştırılması konusunda niyet beyanında bulunulmuştu. Sonrasında BOTAŞ ile Türkmengaz arasında Türkmen gazının Türkiye'ye tedariki konusunda anlaşmaya varıldı.' diye konuştu.
Bayraktar, bu gelişmelerin ardından Türkmenistan'dan Türkiye'ye gaz akışının başlamasına yönelik gerekli teknik ve hukuki altyapının oluşturulması için yoğun mesai harcandığını anlattı.
Türkmen gazı 1 Mart'ta Türkiye'ye geliyor | Video
EN SON HABERLER
- 1 ASGARİ ÜCRET 2026 SON DAKİKA | Zam için öne çıkan senaryo netleşti: İşte olası artış oranı…
- 2 SON DAKİKA | 2026 Ocak emekli ve memur zammı ne kadar olacak? İşte öne çıkan rakamlar…
- 3 Merkezi Kayıt Kuruluşu // İLAN
- 4 Turistik Doğu Ekspresi yeni sezona başladı! Bakan Uraloğlu: 10 bin 800 seyahat tutkununa, Anadolu’nun büyüsünü yaşatacağız
- 5 Bakan Yumaklı: Burdur Gölü'ne 5,8 milyar liralık yatırım yapacağız
- 6 Türkiye için kredi notu gözden geçirmeleri belli oldu
- 7 SON DAKİKA! Torba kanun çıktı…Milyonların hayatı değişecek
- 8 Tatil öncesi Bitcoin'de türev baskısı
- 9 SON DAKİKA! Altında ve gümüşte rekor üzerine rekor: 1979'dan beri ilk kez
- 10 SunExpress filosuna iki yeni uçak ekledi