Dondurmalarda yeni düzenleme
Dondurmaya ilişkin kriterlerin belirlendiği Türk Gıda Kodeksi Dondurma Tebliği'nin yürürlük tarihinden önce üretilen ürünler, raf ömrü sonuna kadar piyasada yer alabilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığının, Türk Gıda Kodeksi Dondurma Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlandı.
Tebliğle dondurmanın, tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, taşınması, depolanması ve piyasaya arz edilmesini sağlamak üzere özelliklerinin belirlenmesi amaçlanıyor. Buna göre tebliğde, çeşnili dondurmada meyve veya sebze oranının kütlece en az yüzde 15 olması, fındık, fıstık, ceviz, Antep fıstığı ve badem katılarak üretilen dondurmalarda, toplam çeşni oranının kütlece en az yüzde 5'e ulaşması gibi kriterler yer alıyor.
Değişikliğe göre, tebliğ kapsamında üretilmeyen, 31 Aralık 2023'ten önce etiketlenen veya piyasaya arz edilen ürünler, raf ömrü sonuna kadar piyasada bulunabilecek.
Tebliğ, 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girdi.
EN SON HABERLER
- 1 TCMB 2 ayrı TL depo alım ihalesi açtı
- 2 SPK'dan Finansal Okuryazarlık Platformu
- 3 Bakan Uraloğlu TBMM'ye sundukları yeni kanun taslağını açıkladı
- 4 Mafyavari tutumlarla işgal edilen sahillere neşter!
- 5 Evlilik kredisi ödemeleri bugün başlıyor! 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli, 150 bin TL kredi desteği
- 6 SON DAKİKA: 11 BiN PUAN! Borsa İstanbul psikolojik direnci kırdı
- 7 Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı azaldı
- 8 THY 3 yıl aradan sonra o ülkeye uçuşlarını başlattı
- 9 Kentsel Dönüşüm Başkanlığından 'hizmet binası' açıklaması
- 10 Kurbanlık hayvan sevkiyatının kuralları açıklandı