Yıldız Holding’de Üst Düzey Atama: Murat Özgen, Gözde Girişim Genel Müdürü oldu
Yıldız Holding, portföy yönetimi, özel sermaye yatırımları ve stratejik iş geliştirme alanlarında 30 yılı aşkın deneyime sahip Murat Özgen’in, Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (Gözde GSYO) Genel Müdürü olarak atandığını duyurdu.
Yıldız Holding, sürdürülebilir ve güçlü büyüme hedefleri doğrultusunda liderlik kadrosunu deneyimli isimlerle güçlendirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda, özel sermaye yatırımları, portföy yönetimi ve stratejik iş geliştirme alanlarında 30 yılı aşkın profesyonel deneyime sahip Murat Özgen, Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü olarak atandı. Özgen, yeni görevinde Gözde GSYO'nun mevcut portföy şirketlerinin performans takibi ve değer yaratma süreçlerine liderlik edecek; yeni yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi ve sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda şirketin rekabet gücünün artırılmasına katkı sunacak.
Profesyonel yaşamı boyunca Türkiye'de ve uluslararası arenada önemli sorumluluklar üstlenen Murat Özgen, kariyerine ABD'de başladı. Commerzbank AG New York'ta risk ve portföy yönetimi, Koçbank'ta ise proje ve yatırım finansmanı alanlarında görev yapan Özgen, kariyerinin yaklaşık 25 yılını özel sermaye sektöründe geçirmiştir.
İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ve Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi'nde CEO, Yönetim Kurulu Üyesi ve Yatırım Komitesi Üyesi olarak görev alan Özgen; teknoloji, enerji, sağlık ve perakende başta olmak üzere farklı sektörlerdeki yatırım, yönetim ve çıkış işlemlerine aktif olarak liderlik etmiştir. Son olarak Abu Dabi merkezli yatırım firması X12 Capital Limited'de Türkiye Başkanı olarak görev yapan Özgen, geçmişte ve halen birçok kurumda yönetim kurulu ve yatırım komitesi üyeliği görevlerinde bulunmuştur.
Özgen, halen Jamaica Acus Small and Medium Enterprise Fund'da Yatırım Komitesi Üyesi olarak görev yapmakta; ayrıca OYAK Portföy Yönetimi A.Ş. ile Moka United Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşu A.Ş.'nin yönetim kurullarında yer almaktadır. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu olan Özgen, MBA derecesini Mercer University'den almıştır.
EN SON HABERLER
- 1 TİGEM'den 252 milyon liralık buğday ve arpa ihalesi
- 2 SON DAKİKA ! Millete 'domuz eti' yedirmişler! Bakanlık listesi şoke etti! Sucuklarda at-eşek eti skandalı
- 3 Kasım indirimlerinde sıkı denetim: Yanıltıcı reklamlara rekor ceza! Tüketiciler nelere dikkat etmeli?
- 4 Fed faiz kararına saatler kaldı: Bankalar ikiye ayrıldı: İşte FOMC öncesi beklentiler
- 5 Bitcoin 80 bin dolar sınırında: 100 bin dolar hedefi tehlikede mi?
- 6 Akaryakıta çifte zam kapıda! 28 Ekim güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları...
- 7 Gümüş fiyatları neden düşüyor? İşte beyaz metali baskılayan 3 gelişme
- 8 Usul belli kafalar karışık!
- 9 Gram altında 21.00 alarmı! Fed sonrası yeni rota ne olacak? İşte Kapalıçarşı'da son rakamlar
- 10 Petrolde üçlü tepe uyarısı! Brent 115 doları aştı, yükseliş devam edecek mi?