Perşembe 22.11.2012

Markalı konutta adres: Bahçeşehir - Ispartakule

Avrupa Yakası'nda markalı konut projelerinin merkezi haline gelen Bahçeşehir - Ispartakule, İstanbul ortalamasına göre hâlâ düşük kalan fiyatlarıyla yatırımcılar için bir avantaj oluşturuyor. Emlak uzmanları bölgede beklenen ulaşım projelerinin tamamlanmasıyla birlikte gayrimenkul fiyatlarının tırmanışa geçeceğini söylüyor

Avrupa Yakası'nın en hızlı hızlı gelişen bölgelerinden Bahçeşehir ve Ispartakule, son dönemde markalı konut projelerinin adresi oldu. Avrupa Konutları, Ağaoğlu, Bizimevler gibi markaların birden fazla proje geliştirdiği bölge, İstanbul ortalamasına göre hâlâ ekonomik olan metrekare fiyatlarıyla yatırımcıların ilk adresi olarak dikkat çekiyor. Bölgenin en önemli sorunu olan ulaşım probleminin çözülmesi, metro ya da raylı bağlantıların sağlanmasıyla bölge daha büyük çekim merkezi haline gelecek.
Metrekaresi 2 bin 500 TL
Bahçeşehir'deki Century 21 Bey Group ofisi sahibi Nurettin Gözaçan, Bahçeşehir ve Ispartakule bölgesinde yeni projelerin teslim edilmeye başlanmasıyla birlikte müşterilerin boş daire bulmakta zorlandığını kaydetti. Gözaçan, "Metrekare fiyatları hem Bahçeşehir hem de Ispartakule'de şu anda 2 bin 500 TL civarında. Ancak ulaşım projeleriyle ilgili bazı beklentiler var. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte fiyatlar daha da artacakır" dedi. Bölgedeki fiyatların hâlâ İstanbul ortalamasının çok altında olduğunu söyleyen Gözaçan, "Şu anda yatırımcılar için uygun bir ortam var. En büyük beklenti yol. Toplu taşıma sıkıntısı var. Metrobüs Bahçeşehir'e ulaşmadığı için sıkıntı yaşanıyor" diye konuştu. Gözaçan, bölgenin beklediği ulaşım projeleri arasında Halkalı- Bakırköy banliyö hattı ile Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan Bahçeşehir'e geleceği konuşulan metro bağlantısının olduğunu söyleyerek "Ulaşım projeleri tamamlandığında fiyatlar yükselecek" diye konuştu. Bahçeşehir ve Ispartakule bölgeleri daha çok aileleri hedefleyen konut projelerine odaklanıyor. Bu nedenle de büyük metrekareli dairelere yer veriliyor. Ancak son dönemde özellikle Ispartakule'de stüdyo ve 1+1 gibi küçük dairelere de yer veren projeler dikkat çekiyor. Emlak uzmanları "Aslında bölgede küçük konutlara hitap edecek üniversite gibi yatırımlara çok yakın değl. Ancak yine de bu projeler büyük ilgi görüyor" diye konuşuyor.
3.havaalanı da avantaj
Son dönemde Boğazköy'ü hareketlendirmek için Bahçeşehir'den köprü bağlantısı yapılarak iki bölge yakınlaştırılıyor. Emlak uzmanları "Boğazköy'de oturum olmayan çok sayıda konut var. Dolayısıyla iki bölgenin yakınlaştıracak yol kısaltma çalışması yapılıyor" diyor. Arnavutköy- Göktürk - Çatalca arasında yapılacağı açıklanan 3. Havaalanı da bağlantı yollarının yakınlığı nedeniyle bölge için bir çekim merkezi yaratıyor.
99 bin TL'ye yeni Hayat
Ukra İnşaat'ın Ispartakule'de Ukra Hayat Ispartakule adıyla yeni bir projeye hazırlanıyor. 727 dairenin yer alacağı projede daire fiyatları 99 bin TL'den başlıyor. Projede lansmana özel olarak metrekare fiyatlarıysa bin 600 TL'den başlayacak. Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, "727 ailenin yeni bir hayata adım atmasını sağlayacağız. Evlerimizin 681'i daire, 46'sı teras ev olacak. Proje iki ayrı parselden, 7 adet zemin+14 kat ve 2 adet zemin+3 kat teras evler olmak üzere toplam 9 bloktan, 1+1, 2+1 ve 3+1'lerden oluşacak" diye bilgi verdi. Temeli 10 Ocak 2013'de atılacak. Projenin anahtar teslimi ise 31 Mart 2015'te gerçekleştirilecek. Yüzde 90'ı yeşil alandan oluşan proje deniz ve Küçükçekmece Gölü manzarasına hakim konumda bulunuyor. Yavuz, "Proje alanımızın yüzde 90'ı yeşil alan olacak. Zemin kat dairelere özel bahçe kullanımı ile doğayla iç içe yaşam sunuyoruz. Peyzaj ve dış alanlardaki sosyal donatılara büyük önem verdik. İki açık ve bir kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, hamam, farklı spor sahaları, mini golf alanı, tırmanma duvarı, çocuk oyun alanları gibi birçok sosyal imkân sunuyoruz.
Araziyi TMSF'den aldı
Ayrıca deniz ve göl manzarası da projeye daha da değer kazandırdı" dedi ve projenin teknik özelliklerini özetledi: "Isı, ses ve su yalıtımı, merkezi uydu sistemi, 24 saat sıcak su, merkezi ısıtma sistemi ile yakıt tasarrufu, ankastre cihazlar, 24 saat güvenlik, her daireye en az bir araçlık açık veya kapalı otopark gibi birçok özellikle Ukra Hayat Ispartakule'de konforlu bir hayat sunuyoruz" diye konuştu. Yavuz, Ukra Hayat Ispartakule projesinin arsasını TMSF'den yüzde 20 Evra Grup ve yüzde 80 Ukra Grup ortaklığı ile aldıklarını belirtti.
Ocak 2014'te teslim edilecek
Kuzu Grup'un Bahçeşehir'de hayaya geçirdiği Spradon projesinde fiyatlar 147 bin liradan başlıyor. Yüzde 1 peşinatla ev sahibi olunan projede yüzde 75 banka kredisi ve kalan yüzde 24'ünü Aralık 2013'de ödenen imkanı sağlanacak.1037 konut, bir ticari üniteden oluşacak projede 28 ve 30 katlı iki kulenin yanı sıra beş tane de 9 ve 12 katlı bloklar yer alıyor.
288 bin TL'ye 2+1
Ocak 2014'te teslim edilecek proje Bahçeşehir 2. bölgede 160 bin metrekarelik alan üzerinde inşa ediliyor. Projede en büyük daireler olan 123 metrekarelik 2+1'lerin fiyatı 288 bin TL'ye kadar çıkıyor. Projede ev sahibi olmak isteyenlere yüzde 75'ini banka kredisi, yüzde 1'i peşin ve kalan yüzde 24'ü ise Aralık 2013'te ödeme imkanı sağlanıyor. Projenin yüzde 80'i ise yeşil alana ayrıldı. Projede misafirler için de 300 araçlık bir açık otopark yer alacak.
Kira garantili stüdyolar 2014'te teslim edilecek
Cathay İleri Projeler A.Ş.'nin Emlak Konut GYO ortaklığıyla Ispartakule'de hayata geçirdiği Stüdyo 24 projesinde daire fiyatları 78 bin TL'den başlıyor. Projede yatırımcılar için 10 yılda yatırımı geri ödeyecek kira getirisi öngörülüyor. Raporda projenin Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama A.Ş. ile ortak yapılıyor olması, TEM otoyoluna olan yakınlığı, mimari estetik, projenin taahhüt edilen ayrıcalıklı özellikleri, bölgedeki konut projelerinden farklı bir konsepte sahip olması, gelişmekte olan bir bölgede yer almasının da göz önünde bulundurulduğu belirtiliyor. Bölgedeki gelişmeler dikkate alınarak, enflasyon endeksleriyle 1+1 tipteki dairelerin kira değerlerinin 1.000 TL ortalamasına kadar ulaşacağı da öngörülüyor. Ayrıca, bölgedeki projeler arasında, tamamı stüdyo olup, rezidans hizmeti verilen tek proje olduğunun da altı çiziliyor. 490 stüdyodan oluşan projede çeşitli metrekare alternatifleri sunuluyor. Sadece 1+1 ve 1+0 stüdyoların bulunduğu projede 38 metrekareden 207 metrekareye kadar farklı seçenekler yer alıyor. Projenin 2014 ortasında teslim edilmesi bekleniyor.
153 bin TL'den başlıyor
Artaş İnşaat'ın Ispartakule'de yaptığı Avrupa Konutları Ispartakule 3 projesinde teslimler başladı. Hemen teslim modeliyle satışa sunulan projede daire fiytları 160 bin TL'den başlıyor 446 bin TL'ye kadar çıkıyor. 644 konutun bulunduğu projede dairelerin çoğu sahiplerini buldu. Son dairelerin satışa sunulduğu projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. Cazip ödeme planlarıyla satışların devam ettiği projeye son dönemde çocuklu ailelerin ilgisi yoğun oluyor. Anlaşmalı bankalar aracılığıyla 60 aya kadar yüzde yüzde 0,87, 120 aya kadar yüzde 0,90 faiz oranlarıyla kredi kullanılabiliyor.
Yüzde 83'ü yeşil alanlara ayrıldı
Açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra fitness center, sauna, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları ve sosyal aktivite alanlarının bulunduğu projenin yüzde 83'ü de peyzaj alanlarına ayrıldı. 40 bin 476 metrekare arsa üzerinde inşa edilen Avrupa Konutları Ispartakule 3'ün hemen yanında yer alan hipermarket, yapı market, tekno market ve sektöründeki lider markaların mağazalarının yer alacağı 12 ünitelik butik alışveriş merkeziyle bölgenin çekim merkezi haline gelmesi planlanıyor.
1stanbul'da son daireler
Ispartakule'de Doğu İnşaat, Precast, Tuna GYO ve Üstünler Yapı (DPTÜ) Ortak Girişim Grubu ve Emlak Konut GYO ortaklığında yapılan 1stanbul projesi martta teslime hazırlanıyor. Bin 188 konutun bulunduğu ilk etapta satışların yüzde 75'ini tamamlandı. 11 bloktan oluşan projede 58 - 94 metrekare aralığında 1+1, 81 - 134 metrekare aralığında 2+1, 118 - 170 metrekare arasında 3+1 164 - 216 metrekare arasında 3+1 dubleks ve 179 - 219 metrekare arasında 4+1 dubleks daire seçenekleri bulunuyor. Projede 1+1 dairelerin 159 bin TL, 2+1 dairelerin 179 bin TL ve 3+1 dairelerin de 279 bin TL'den başlıyor. En büyük dairelerde fiyatlar ise 450 bin TL'den başlıyor. 48 ay vade ve sıfır faiz olanağının sunulacağı projede yüzde 35 peşin 1 + 1 ve 2 + 1 dairelerde yüzde 35 peşin, 6 ay sonra yüzde 15, bir yıl sonra yüzde 10 ödemelerden geri kalan tutar 48 ay sıfır faizle taksitlendiriliyor. 3 + 1 ve 4+ 1 dairelerde ise yüzde 30 peşin, 6 ay sonra yüzde 10, 1 yıl sonra yüzde 15 ödemeden kalan kısım yine 48 ay sıfır faiz uygulanıyor. Banka kredisi kullanmak isteyenler ise yüzde 1 peşin ve bir yıl sonra yüzde 24 ödeme taahhüdü sunuluyor. Geriye kalan yüzde 75'lik kiçin ise 120 aya kadar taksitlendiriliyor. Projede ilk etabın teslimiyle birlikte 600-800 arası konut ve ticari birimden oluşacak 2. etabın çalışmalarına da başlanacak.
Ispartakule'ye de Innovia geldi
Yeşil İnşaat & Metal Yapı Konut ortaklığı ile kurulan Zincir Yapı'nın yeni projesi Innovia Ispartakule'de satışlara başlandı. 83 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçirilen proje, 23 katlı bir kule, ve 29'ar katlı iki rezidansta toplam 265 daire ve 163 alışveriş ünitesinden oluşuyor. Açıkhavada alışveriş merkezinin de bulunduğu projenin alışveriş meydanı, bölgenin her geçen gün artan nüfusuna ve ihtiyaçlarına cevap vererek yeni bir çekim merkezi olması hedefleniyor. 1+0 ile 4+1 arasında daire seçeneklerinin yer alacağı projede 31 ile 160 metrekare arasında fdaire alternatifleri bulunuyor. Innovia Ispartakule projesinde banka kredisiz, kefilsiz ve sıfır faiz imkânı sunuluyor. Projede 1+1 daireler 109 bin TL ile 135 bin TL, 2+1 daireler 189 bin TL ile 269 bin TL, 3+1 daireler 254 bin TL ile 309 bin TL, 4+1 daireler ise 369 bin TL ile 399 bin TL aralığında satılıyor. Projede rezidans ile birlikte vale hizmeti, açık-kapalı otopark, dinlenme alanları, çocuk parkı ve oyun alanları, çocuk bakım hizmeti, 24 saat internet, 24 saat güvenlik de bulunuyor. Küçükçekmece Gölü manzarasna sahip olan projede TEM Ispartakule gişelerine yakınlığıyla dikkat çekiyor. Projede SPA & Fitness Merkezi "HealthClub/IN" Açık Havuz, Basketbol Sahası, Çocuk Kulübü, Eğlence Dünyası "Wonderland/ IN", Açık Hava Kafeleri ve Restoranlar bulunuyor. Innovia Ispartakule içinde yer alacak eğlence yatırımı WONDERLAND-IN, büyükleri de hedefliyor.Proje 2014 Aralık'ta teslim edilecek.
Bizimevler'de 214 bin TL'ye konut
Ispartakule'deki Bizim Evler 5 projesinde peşinatı 12 ay erteleyerek satışları katlayan İhlas Yapı, bu kampanyayı Bizim Evler 4 ve çok az sayıda dairenin satışta olduğu Bizim Evler 3 projesinde de uygulamaya başladı. Sosyal yaşam ve peyzaj alanlarıyla dikkat çeken projede düzenlenen kampanya kapsamında yüzde 25'lik peşinat 12 ay ertelenirken, 120 aya kadar uygun oranlarla kredi kullanılabiliyor. Yüzde 0.60'dan başlayan vade oranlarıyla kredilendirme yapılan projede yüzde 25 peşinata ise 12 aya kadar vade farksız taksitlendirme imkânı sunuluyor. Konut fiyatlarının 214 bin TL'den başladığı Bizim Evler 5 projesinin 2014 tarihinde teslim edileceği planlanırken Bizim Evler 4'ün de kaba inşaatının bitti. Bizim Evler 3 projesinde ise yaşam başladı ve son daireler hemen teslim şekilde satılıyor.
Nissa O2, 2013 Eylül'de teslim
Avusturya-Türk ortaklığında kurulan Nissa İnşaat'ın, İstanbul Bahçeşehir'de gerçekleştirdiği Nissa O2 Residence projesinde satışlara devam ediyor. Temeli 2011 yılında atılan Nissa O2 Residence 2013 yılı Eylül ayında tamamlanacak. 18 bin 255 metrekare arazi üzerinde geliştirilen proje 230 konuttan oluşuyor. Toplam 37 kattan oluşacak projede 134 metrelik yüksekliğe ulaşıldı. Projenin sosyal imkânları arasında fitness, pilates, spa ve masaj olanakları ile spor kulübü, çocuk merkezi ve oyun alanları, açık teras alanı, özel restaurant, tenis-basketbol sahaları, dinlenme alanları, yürüyüş yolları bulunuyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.