Turizm haftasında Erzincan’ın doğa güzellikleri ve yöresel yemekleri tanıtıldı
14-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Girlevik Şelalesinde Erzincan'ın doğal ve kültürel güzelliklerini yansıtan fotoğraf sergisiyle birlikte yöresel yemeklerin tanıtımı yapıldı.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve Kurum amirleri ile vatandaşlarında katılım sağladığı etkinlikte yöresel lezzetlerin tadına bakılmasının yanında tüm ziyaretçiler Erzincan'ın tarihini ve kültürünü de yansıtan fotoğrafları inceleme fırsatı da yakaladılar.
BİZ DEĞİŞEREK DEVAM EDECEĞİZ, DEVAM EDERKEN DEĞİŞECEĞİZ
Vali Aydoğdu etkinlikte yaptığı konuşmada, "Erzincan'ımızın yöresel yemekleri burada sergilendi. Bu tatları şehir dışındaki herkesin tatması gerekiyor. Eğer bir şey geleceğe taşınıyorsa ve yeni nesiller tarafından benimseniyorsa, o zaman kültür aktarımı gerçekleşiyor. Biz de değişerek devam edeceğiz, devam ederken değişeceğiz.
Bir şehir kendi geleneklerine, kendi kültürüne, kendi özüne ne kadar sahip çıkarsa o şehir o kadar evrensel olur. Bunun için öncelikle geçmişten bu günümüze Erzincan'ımızın yerel yemeklerini bu güne taşıyan emeği olan herkese teşekkür ederim. Kültür Haftası etkinliklerimizde tiyatrolarımız, çocuk koromuz ve konserlerimizle devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.
ERZİNCAN İLÇELERİ
Tüm Erzincan HaberleriERZINCAN HAVA DURUMU
17 Mayıs 2024 Cuma19 º
19 º / 6 ºEN SON HABERLER
- 1 Veteriner hekimlere resmi veteriner hekimlik eğitimi veriliyor
- 2 İş İnsanı, okumak aşkına her gün 400 kilometre yol kat ediyor...
- 3 “Komşu Şehirler” projesinin ilk durağı Bayburt oldu
- 4 MSB Mehteran Birliği Erzincan’da konser verdi
- 5 TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan Erzincan Barosunu ziyaret etti
- 6 Tarım teşkilatı çiftçileri yalnız bırakmıyor
- 7 Beyaz önlük giydiler
- 8 Erzincan’da Aile Haftası yürüyüşü gerçekleştirildi
- 9 Vali Aydoğdu: Erzincan’ı huzurun başkenti yapmaya kararlıyız
- 10 Jandarma, özel günlerinde hemşirelere gül takdim etti