Son Güncelleme: Cuma 19.06.2015 14:02
Oltu’da Cağ Kebap İle İftar Açma Geleneği Sürüyor
Geleneksel hale gelen Ramazan cağ kebapçılığı Oltulularca hayli benimsendi.
Oltu’nun Çarşıbaşı semti normal günlerde sessiz ve sakin olmasına rağmen Ramazan cağı kebapçıları nedeniyle bir hayli canlılık kazandı.
Çarşıbaşı esnaflarından Âdem Dursun, Ramazanla birlikte caddenin büyük bir canlılık kazandığını söyledi.
İftarını dışarıda açmak isteyenlerin Ramazan da uğrak yeri haline gelen Çarşıbaşı semtinin tüm bölgede tanındığını dile getiren Cağ kebap ustası Adil Çimen, artık geleneksel hale gelen iftarı cağ kebapla açma usulünün Çarşıbaşına da hareket getirdiğini belirtti.
Oltulu sakinlerden Harun Yıldırım ise cağ kebabın mucidinin Oltu olduğunu ifade ederek iftarı cağ kebapla açmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi.
Ramazanı Oltu’da yaşamanın farklı bir güzelliği olduğunu ifade eden Oltu eşraflarından İsrafil Cengiz, “Çarşıbaşının güzelliğini herkesle paylaşmaya hazırız. Türkiye’deki tüm vatandaşlarımızı Oltu’da cağ kebapla bir iftar açmaya bekliyoruz. Cağ kebabının asıl yeri Oltu’dur.” Dedi.
ERZURUM İLÇELERİ
- Horasan
- Olur
- Şenkaya
- İspir
- Çat
- Karaçoban
- Aziziye
- Köprüköy
- Yakutiye
- Pasinler
- Oltu
- Uzundere
- Tekman
- Hınıs
- Pazaryolu
- Tortum
- Narman
- Aşkale
- Palandöken
- Karayazı
ERZURUM HAVA DURUMU
1 Mayıs 2024 Çarşamba18 º
18 º / 9 ºEN SON HABERLER
- 1 Gazze halkının sesini tuvale çizdiler
- 2 İşte gerçek sporcu: Centilmen Dadaş
- 3 45 günlük ömrü olan arıya, 94 yıllık adanmış bir ömür
- 4 Erzurum'da aranan şahıslar yakalandı
- 5 Erzurum'da 23 Nisan kutlandı
- 6 Erzurum Valiliği'nden sıcak hava uyarısı!
- 7 Rektör Çomaklı: Müsamaha gösterilmeyecek
- 8 Antalya'ya Erzurum'dan destek
- 9 Erzurum’da bayram namazı kılındı
- 10 Bakan Tekin, Erzurum'da bayramlaşma programına katıldı