Böbreklerin Dostu; Bakla
Bakla’nın vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin olduğunu dile getiren Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “İçeriğinde A,B,C, B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum mineralleri bolca mevcuttur. Kuru ve taze olarak tüketilebilen bu besin hazmı kolaylaştırır,idrar yollarını temizler ve böbrekler için faydalıdır.Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur.Ayrıca göğüs hastalıkları ve öksürüğe de iyi gelir.Doğal depamin kaynağıdır. Depamin eksikliği, Parkinson hastalığına yol açar.Bakla,içeriğinde bulunan Lutein’den dolayı gözler için yararlıdır.Kötü kolesterolü düşürür ve kan şekerini düzene sokar.Hemoroit ve kabızlığa iyi gelir.Baş ağrısına iyi gelir.Cilt için son derece faydalıdır.
Baklayı pişirdiğiniz gün tüketmenizde fayda var.Çünkü birkaç gün bekleyen bakla yemeği, karaciğeri yorabiliyor. Ayrıca bu besini vücutta su tutma özelliği nedeniyle çok sık tüketmemek gerekiyor.” Diye konuştu.
ERZURUM İLÇELERİ
- Horasan
- Olur
- Şenkaya
- İspir
- Çat
- Karaçoban
- Aziziye
- Köprüköy
- Yakutiye
- Pasinler
- Oltu
- Uzundere
- Tekman
- Hınıs
- Pazaryolu
- Tortum
- Narman
- Aşkale
- Palandöken
- Karayazı
ERZURUM HAVA DURUMU
15 Mayıs 2024 Çarşamba14 º
14 º / 0 ºEN SON HABERLER
- 1 Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal vefatının 7. yılında şarkılarıyla anıldı
- 2 Hafız Vali, Türkiye birincisi oldu
- 3 Erzurum’da patili dostlar güvende
- 4 Erzurum’da İletişim Fakültesi’nde ‘Refah’ için bildiri okundu: Ses vereceğiz, susmayacağız!
- 5 Erzurum'da mayıs ayında kar sürprizi
- 6 Erzurum'da ETÜ’lü öğrenciler Filistin'e destek için yürüdüler
- 7 Erzurum’da 1 Mayıs davul zurna eşliğinde kutlandı
- 8 Erzurum kentsel dönüşümle güçleniyor
- 9 Erzurum’da buzdolabına kadar denetim
- 10 Gazze halkının sesini tuvale çizdiler