Devlet korumasındaki çocuklar teknoloji şöleninde buluştu

Erzurum’da düzenlenen 16. Uluslararası MEB Robot Yarışması, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaparak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü himayesindeki 70 çocuğu ağırladı. Türkiye'nin dört bir yanından ve 17 farklı ülkeden toplam 6 bin 691 katılımcı ile 2 bin 687 robot projesinin yer aldığı yarışma, çocuklara teknolojiyle buluşma fırsatı sundu.
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan çocuklar, etkinlik boyunca robotik atölyelere katılarak uygulamalı eğitimler aldı. Robotik, programlama ve mühendislik alanlarında temel bilgiler edinen çocuklar, bu sayede teknolojiye olan ilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı buldular. Yetkililerden detaylı bilgi alan çocuklar, geleceğin teknolojileri hakkında bilinçlenerek büyük bir deneyim yaşadı.
"Çocuklarımızın geleceğini şekillendiriyoruz"
Bu tür etkinliklerin çocukların teknolojiye olan ilgisini artırdığını ve onlara gelecekteki kariyer seçimlerinde yol gösterici olduğunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, "Uluslararası MEB Robot Yarışmasına yaklaşık 70 çocuğumuzla katıldık. Amacımız, çocuklarımızın teknoloji alanındaki gelişmelerin farkına varmalarını sağlamak ve kendilerini bu alanlarda geliştirmelerine olanak tanımaktır. Robotik ve yapay zeka teknolojileri gibi alanlar geleceğin meslekleri arasında yer alıyor. Çocuklarımızın bu alanlarda bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, onları sadece teknolojiyi tüketen değil, aynı zamanda üreten bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu tür girişimlerin yaygınlaştırılması ve desteklenmesi büyük önem taşıyor" dedi.
Aykut, bu tür etkinliklerin çocukların özgüvenini artırdığını ve yaratıcı düşünme ile problem çözme yeteneklerini geliştirdiğini vurguladı. Robotik atölyelere katılan çocuklar, etkinlik boyunca birçok yeni bilgi ve beceri edinerek, teknoloji dünyasının kapılarını araladılar. Etkinlik sonunda çocuklar, kendilerine bu eşsiz deneyimi sunan kurum yöneticilerine teşekkür etti.
ERZURUM İLÇELERİ
- Horasan
- Olur
- Şenkaya
- İspir
- Çat
- Karaçoban
- Aziziye
- Köprüköy
- Yakutiye
- Pasinler
- Oltu
- Uzundere
- Tekman
- Hınıs
- Pazaryolu
- Tortum
- Narman
- Aşkale
- Palandöken
- Karayazı
ERZURUM HAVA DURUMU
2 Nisan 2025 Çarşamba12 º
12 º / 3 ºEN SON HABERLER
- 1 Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden Ramazan bereketi
- 2 Erzurum’da film gibi kurtarma operasyonu
- 3 Haksız fiyat artışına anında müdahale! Mobil uygulama ile şikayet kolaylığı!
- 4 Erzurum’da MESEM programlarında usulsüzlük operasyonu! 21 şüpheli gözaltında
- 5 Çocuklarını okuttu, şimdi kendi hayalini gerçekleştiriyor! 60 yaşında üniversiteli oldu
- 6 Karanlığa takılmadı, geleceğini aydınlattı! Yapay zeka ile hayatı kolaylaştırıyor
- 7 Erzurum'un Horasan ve Tekman ilçelerinde dondurucu soğuk! Eksi 32,6 dereceyle rekor kırıldı
- 8 Erzurum’da sokaklar kayak pistine döndü! Kayakla caddede tur attı
- 9 Kar yağışı Erzurum’u esir aldı!
- 10 Canlarını tehlikeye attılar, cezasız kalmadılar! Palandöken’de 14 kişiye 41 bin TL ceza