Sağlık çalışanları Gazze için yürüyüşlerini kar yağışında 111. haftada sürdürdü
Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve zulme dikkati çekmek amacıyla yaptıkları "sessiz yürüyüş"ü 111. haftada kar yağışı altında sürdürdü.
Lala Mustafa Paşa Camisi önünde bir araya gelen, aralarında doktorlar ile tıp fakültesi öğrencilerinin de bulunduğu sağlık çalışanları, bayraklar eşliğinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne kadar yürüdü. Grup adına açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrenci Mehmet Şan korkmaz, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet diledi.
Korkmaz, UNICEF'in 2025 verilerine göre Filistin'de 50 binden fazla çocuğun yaşamını yitirdiğini belirterek, "1948'den beri Kudüsümüze sapkın siyonistler ayak basmakta, zulüm yapmakta o günden bugüne bu teröristlerin zindanlarına binlerce çocuk, yaşlı, kadın ve erkek girmekte, milyonlarca şehit verilmektedir" dedi.
Boykot çağrısı yapan Korkmaz, şunları kaydetti: "Ateşkesin ilanıyla hafızaların silinmesini, vicdanların susmasını isteyen katiller, sahte ateşkesin güya yürürlükte olduğu 70 günlük süreçte 400'den fazla kişinin ölümüne, 1000'den fazla kişinin yaralanmasına neden oldular. Son günlerde iyice kötüleşen hava şartlarıyla birlikte çadırlar su altında kalmış ve birçok bebek hipotermi nedeniyle şehit olmuştur. Miracın kalbi olan Kudüs'te her gün olduğu gibi geçtiğimiz hafta da siyonist teröristler tarafından saldırılar düzenlenmiş buldozerlerle Filistinlilerin evleri yıkılmıştır."
Yürüyüş, basın açıklamasının ardından duayla sona erdi.
ERZURUM İLÇELERİ
Tüm Erzurum HaberleriERZURUM HAVA DURUMU
28 Aralık 2025 Pazar-8 º
-8 º / -11 ºEN SON HABERLER
- 1 Erzurum kar yağışıyla beyaza büründü
- 2 Erzurum'da bu ay 203 düzensiz göçmen yakalandı, 28 zanlı tutuklandı
- 3 Erzurum'da kar yağışı etkili oluyor
- 4 Gümrük mühürlü TIR’da 23 düzensiz göçmen yakalandı
- 5 Otomobil bina ile duvar arasında asılı kaldı
- 6 Erzurum'da "Allahuekber Şehitleri" anıldı
- 7 Dur ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücüye 42 bin lira ceza
- 8 Erzurum’da bıçaklı kavga! 1 yaralı
- 9 Erzurum'da 53'ü hükümlü aranan 80 şüpheli yakalandı
- 10 Evinde bıçaklanmış halde bulundu: 4 kişi gözaltına alındı