Son Güncelleme: Perşembe 07.03.2013
Fırıncılardan israfa savaş
Son günlerde Türkiye gündeminde sıkça yer alan ekmek israfına karşı yapılan uygulamaların yanlış olduğunu söyleyen Kütahya Fırıncılar ve Büfeciler Odası Başkanı Murat Duran, kendilerinin 3 yeni proje geliştirdiklerini ve israfla mücadeleye başladıklarını söyledi
"PROJELERİMİZ VAR"
Kendilerinin ekmek israfını önlemek adına proje geliştirdiklerini söyleyen Duran şunları ifade etti: "Evimizdeki bayat ekmeği nasıl kullanırız? Bayat ekmeği tost makinasında kızartabiliriz. Buğulama denilen yöntemler var. Bayat ekmeği buğuladığınızda fırından çıkmış gibi yumuşacık olur. Ekmeği kızartarak tirit yapabiliriz ve yine kızartarak çorbalık olarak kullanabiliriz. Hatta bayat ekmekten pasta bile yapabiliriz. İsrafı önleme açısından halkımıza bunu yaymalıyız. Bayat ekmeği her türlü kullanabiliriz. Şu an için bizim Kütahya Fırıncılar Odası olarak üç çalışmamız var. Buğulama yöntemi ile bayat ekmek tüketimi, kızartıp tirit yaparak ekmek tüketimi ve kızartıp çorbalık olarak tüketme yöntemi. Kütahya olarak bunun üzerinde savaş vermeyi düşünüyoruz ve bununla ilgili projeler geliştirmeyi düşünüyoruz. Pasta konusunda araştırma yaparak bayat ekmeklerle ne çeşit pastalar yapılabilir bunların çalışmalarını yapacağız. Bu konuda halkımızı bilinçlendirmek için sosyal projeler geliştireceğiz."
FIRINLARA BASKIN
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Zabıta ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri, fırın ve unlu mamul üretimi yapan işyerlerine baskın yaptı. Büyük bir titizlikle gerçekleştirilen denetimlerde un ve unlu mamullerin üretiminin yapıldığı fırınlar temizliklerinden, işyeri ruhsatlarına, ürettikleri ürünlerin gramajından iş yeri çalışanların sağlık karnelerine ve hijyenik durumlarına kadar sıkı denetim altına alındı. Yapılan kontrollerde denetlenen fırınların bir çoğunun hijyenik koşullarda üretim yaptıklarını belirleyen belediye ekipleri, hijyen ve sağlık koşullarına uymayan fırınlara yasal işlem uyguladı. Özellikle ekmek gramajına yapılan artışın fırınlar tarafından uygulanıp uygulanmadığını ve ekmeklerin üzerinde yer alması gereken etiketleri kontrol eden belediye ekipleri, Odunpazarı Belediyesi sorumluluk alanında faaliyet gösteren fırınların ekmek gramajında yapılan artışa uyduklarını ifade etti.
EN SON HABERLER
- 1 Esra Albayrak teknoloji bağımlılığına dikkat çekti
- 2 İntihar etmek için suya atlayan yaşlı adam son anda kurtarıldı
- 3 Pizzaya tüküren sanıktan ilginç savunma
- 4 5 yıldızlı otelden farksız şehir hastanesi daha açılmadan ödül aldı
- 5 Yanarak feci şekilde can verdi
- 6 Disneyland‘ı andıran Masal Şatosu
- 7 Bir günde 6 kişi boğularak öldü
- 8 Meteoroloji'den son dakika hava durumu yarısı! Bugün hava durumu ve sıcaklıklar nasıl olacak?
- 9 Bugün havalar nasıl olacak? Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı!
- 10 Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı! İstanbul hafta sonu hava durumu nasıl olacak?