GELENEKSEL AŞURE TARİFİ (en lezzetli ve pratik): Aşure nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tarifi ve malzemeleri

Türk kültüründe önemli bir yeri olan Aşure, Muharrem ayının 10. Gününde yapılıyor. İslam alemi, bu tatlıyla beraber bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin önemini de paylaşmış oluyor. Kolay gibi görünen bu lezzetin yapımında bazı püf noktalar da bulunuyor. Tahıllar, taze ve kuru meyveler, kuruyemişlerden oluşan bir karışımdan yapılan aşure tatlısı tarifiyle şimdiden milyonların gündeme geldi. Peki; Aşure nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte en lezzetli aşure tarifi ve detaylar...

Geçmişten günümüze gelen harika bir lezzet Aşure… Her tarif farklı ürünleri ve teknikleri içinde barındırıyor. Muharrem ayının 10. Günü için oldukça kısa bir süre kala ise milyonların araştırmaları da hız kazandı. Aşure yapmak isteyenler en güzel, lezzetli ve pratik tarif arayışında. Peki, Aşure nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte en lezzetli aşure tarifi ve detaylar...