Günün ekonomi haberleri(29.03.2016)
İtalyan devi iflas erteleme istedi
1955 yılında İtalya'da kurulan, 1989 yılında Türkiye pazarına giren ısıtma ve klima şirketi Ferroli, iflaserteleme istedi, şirkete kayyum atandı.
KAYYUM ATANDI
Dava sonucu alınan kararda ise: "Şerifali Mah. Alptekin Cad. No:41 Ümraniye/ÎSTANBUL adresinde faaliyet gösteren İstanbul Ticaret Sicilinde 279412 sicil mumarası ile kayıtlı ve Anadolu Kurumlar V. D. Başkanlığının 3850061141 numaralı vergi mükellefi, FERROLİISITMA VE KLİMA SİSTEMLERİ SANAYİ TİCARET VE SERVİS A.Ş'ninİflasının ertelenmesi isteğiyle ilgili olarak açılan davada bir karar verilinceye kadar davacı şirkete Hüseyin Sönmez ve Serdar Kıyat'ın denetim kayyımı olarak ATANMASINA, şirket Yönetim Kurulunun alacağı kararların uygulanmasının kayyım onayına tabi tutulmasına, şirket işlerinde Kayyımlara birlikte ve münferit yetki verilmesine, Kayyımlar tarafından şirketin gidişatı ve iyileştirme projesinin işleyişi hakkında aylık rapor tanzim edilmek suretiyle mahkememize sunulmasına oy birliği ile karar verilmiş olup; iflasın ertelenmesi talebiyle ilgili olarak açılan bu davaya itirazı olanların veya müdahiî olmak isteyenlerin bu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde İİK 179/a. maddesi yollaması ile İİK nun I66.maddesi gereğince davaya itirazlarını veya müdahil olma taleplerini sunmaları, itirazlarında davacı şirketin iflasının ertelenmesini gerektiren bir halin bulunmadığını ileri sürüp açılan davanın reddini istemeleri halinde HMK'nun317/2 ve devamı maddelerine istinaden bunun maddi delillerini de sunmaları, duruşma günü olan 04/05/2016 günü saat 16:20'da yapılacak celseye bizzat katılabilecekleri gibi kendilerini vekille de temsil ettirebilecekleri, delillerinin de derhal ibrazının gerektiği, İİK 179/a. maddesi yollaması ile İİK nun 166 maddesi gereğince ilan olunur " denildi.
EN SON GALERİLER
- 1 Yüzbinlerce kişi mağdur edildi! Fon krizinin Türk ekonomisine yansıması nasıl olacak?
- 2 Okullara güvenlik kalkanı... '30 bin personel alınmalı' vurgusu
- 3 Son Dakika | Sermaye piyasasında denetim sıkılaştırılıyor: Erken uyarı ve otomatik aksiyon sistemi geliyor! İşte yeni düzenlemeler
- 4 Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor: İş yerlerindeki mola hakkı yeniden düzenlendi
- 5 Bir yılda 288 bin Alman göç etti: Almanya’dan büyük kaçış
- 6 SON DAKİKA! Emekli ve memur zammı ne kadar olacak? Milyonların maaş hesabı değişti!
- 7 SON DAKİKA | Miras ev ve arsaların satışında yeni dönem: Yeni sistem nasıl işleyecek?
- 8 Yargıtay'dan emsal karar! Sıfır araç alacaklar dikkat: Artık değer kaybı ödenecek
- 9 SON DAKİKA... En düşük emekli aylığı belli oldu: Teklif TBMM'de kabul edildi!
- 10 Son dakika | Emekli ve memur zam oranı belli oldu: İşte kuruşu kuruşuna yeni emekli ve memur zammı! Kim ne kadar alacak?
- 11 Ucuz tatilde büyük tuzak: Dolandırıcıların sistemi nasıl işliyor?