Yumurtayı kıvamında pişirin!
Cezve veya tencereyi su ile doldurup kaynatın. Kaynamaya başlayınca 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Oda sıcaklığındaki yumurta veya yumurtaları kaynayan suya koyup, istediğiniz kıvama göre aşağıdaki süreler kadar haşlayıp, soğuk suya çıkarın.
Yumurtayı kıvamında pişirin!
CIVIK
2 dakika pişirilen yumurta cıvık kıvamda olur.
Yumurtayı kıvamında pişirin!
RAFADAN
4 dakika pişirilen yumurta rafadan olur.
Yumurtayı kıvamında pişirin!
KAYISI
6 dakika pişirilen yumurta kayısı kıvamında olur
Yumurtayı kıvamında pişirin!
KATI
8 dakika pişirilen yumurta katı kıvamda olur.
Yumurtayı kıvamında pişirin!
ÇOK KATI
10 dakika pişirilen yumurta çok katı kıvamda olur.