Anadolu mutfağının gizli hazinelerinden... Lezzetli olduğu kadar faydalı da...
Kuskus ve erişte lezzetli oluşu ve kolay hazırlanmasının yanında, sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle de dikkat çekiyor. Kuskus, kanser riskini azaltırken erişte de bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Türk mutfağında karbonhidrat kaynağı birçok besin önemli bir yere sahip. Bulgur, pirinç, makarna en çok kullandığımız tahıllar. Ancak Anadolu'nun mutfağımıza sunduğu, şehirlerde unutulan kuskus ve erişte de açıkçası en değerli hazinelerimiz. Çok tercih edilmeyen tam tahıllı kuskus, kepekli erişte ve Anadolu'da domateslisinden ıspanaklısına kadar yapılan sebzeli erişteleri sofranızda daha sık bulundurmanız için size bu iki hazinenin besleyici değerinden bahsetmek istiyorum.
EN SON GALERİLER
- 1 Bu tedavi denizin "14 metre" altında! Duymayanlar duyuyor, geçmeyen ağrılar geçiyor...
- 2 Beynin en önemli gıdası seçildi! Bir kez tükettiğinizde bile hafızayı onlarca kat artırıyor
- 3 Metabolizma hızını 2 katına çıkarıyor! 3 ayda 12 kilo vermenin anahtarı...
- 4 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 5 Hep mutlu olmak zorunda değiliz! Sosyal medyadaki mutluluk tablolarına takılmayın
- 6 Düzenli tüketildiğinde kemikleri çelik gibi yapıyor! Her sabah 1 kaşık...
- 7 Beyin hücrelerini tükettiğiniz anda öldürüyor! Ağzınıza bile sürmeyin
- 8 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 9 Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez'den yağları cayır cayır yakan tüyo: "Günde 4 bardak..."
- 10 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 11 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor