Ayva tüketmeniz için 10 önemli neden! Kabuğunu da yaprağını da sakın atmayın...
Kış sofralarının vazgeçilmezi olan ayva oldukça lezzetli olmasının yanı sıra vitamin ve mineral deposu olarak sağlığımıza ve güzelliğimize de önemli katkılar sağlıyor. Tokluk süresini uzatmaktan saçları güçlendirmeye, mide- bağırsak hastalıklarından korumadan cildin genç kalmasına katkı sağlamasına kadar pek çok faydası olan ayvanın kalorisi de bir o kadar düşük. Öyle ki 100 gramı sadece 40 kalori içeriyor. Ayvanın yaprağı meyvenin kendisinden ve kabuğundan çok daha fazla fenolik bileşik içeriyor. Bu nedenle ayva meyvesi için geçerli olan sağlık etkileri ayvanın yaprağı için de geçerli. Dolayısıyla özellikle ayva yapraklarını kurutup kış aylarında çay olarak tüketerek hem tadından faydalanabilir hem sağlığınıza katkı sağlayabilirsiniz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Kaplan ayva tüketmeniz için 10 önemli nedeni anlattı, önemli önerilerde bulundu.
EN SON GALERİLER
- 1 Her lokması adeta eklemleri çürütüyor! Vücudu iltihap yuvasına dönüştüren o besin: Ağzınıza sürmeyin...
- 2 Romatizma hastaları dikkat! Asla tüketmemeniz gereken 6 yiyecek
- 3 Kalp krizinin sinsi sinyalleri! İlk önce bu belirtileri veriyor...
- 4 Kolesterolü ilaçsız düşürüyor! Damarlardaki tıkanıklığı tek seferde açıyor
- 5 Denizin 14 metre altında mucize tedavi! Duymayanlar duyuyor, geçmeyen ağrılar geçiyor…
- 6 Beyin için en önemli gıdalardan olduğu kanıtlandı! Bir kez bile tüketildiğinde…
- 7 Aralıklı oruç hızlı kilo verdiriyor! 3 ayda 12 kilo vermek mümkün mü?
- 8 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 9 Hep mutlu olmak zorunda değiliz! Sosyal medyadaki mutluluk tablolarına takılmayın
- 10 Düzenli tüketildiğinde kemikleri çelik gibi yapıyor! Her sabah 1 kaşık...
- 11 Beyin hücrelerini tükettiğiniz anda öldürüyor! Ağzınıza bile sürmeyin