Bal kabağı tüketmenin faydalarına inanamayacaksınız! İşte bal kabağının mucizevi faydaları...
Genellikle Kasım ve Aralık aylarında tatlısı ile karşımıza çıkan bal kabağı hafif ve besleyicidir. Yüzde doksanı su olan bal kabağının sağlık açısından faydaları oldukça fazladır. Genel olarak rafine şekerle pişirilen bal kabağının sağlıklı tüketimine değinen uzmanlar bal kabağını tahin, pekmez veya bal ile tüketilmesinin çok daha doğru ve vücudumuz için faydalı olduğunu savunuyor. Peki bal kabağı faydaları nelerdir? İşte bal kabağının mucizevi faydaları...
Kış mevsiminin karakteristik lezzeti bal kabağının, bağışıklığı güçlendirmeden bağırsak hareketlerini hızlandırmaya, tok tutmadan cildi güzelleştirmeye kadar pek çok faydası olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu "Çoğumuz onu sebze olarak değerlendirirken aslında o; vitamin A, vitamin B, vitamin E, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan oldukça zengin bir meyve" diye konuştu.
EN SON GALERİLER
- 1 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 2 Hep mutlu olmak zorunda değiliz! Sosyal medyadaki mutluluk tablolarına takılmayın
- 3 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmek yeterli
- 4 Beyin hücrelerini tükettiğiniz anda öldürüyor! Ağzınıza bile sürmeyin
- 5 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 6 Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez'den yağları cayır cayır yakan tüyo: "Günde 4 bardak..."
- 7 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 8 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 9 Tükettiğiniz anda sindirim sistemini parçalıyor! Bu besini mutfağınıza sokmayın
- 10 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 11 Alzheimer hastalığını önlediği ortaya çıktı! Gençken tüketenlerin yaşlılıkta da hafızası zehir gibi oluyor