Bayramda doğru beslenmenin püf noktaları...
Yarın Kurban Bayramı'nın ilk günü. Yine kurbanlıklar kesilecek, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak, kalan etlerle de türlü türlü yemekler yapılacak. Peki, kurban kesilirken, et pişirilirken nelere dikkat edilmeli, bayram sofralarında kilomuzu korumak için neler yapmalı? Gelin bayram tavsiyelerimize bir bakalım…
Kurban Bayramı'na ve beraberinde güzel bir tatile girmemize çok az kaldı. Kurban denilince akla pek tabi et geliyor. Bildiğiniz gibi bu etlerin doğru bir şekilde kesimi, saklanması ve pişirilmesi hem gıda güvenliği hem de etin lezzetini korumak için büyük önem taşıyor. Eti kavurma olarak, güveçte, fırında ya da haşlama şeklinde pişirmeye ve mükellef sofraların etrafında ailemiz ve sevdiklerimizle afiyetle birleşmenin keyfine doyum olmuyor.
EN SON GALERİLER
- 1 Başparmak testiyle kalp hastalığı riskinizi öğrenin! O kişilerin yüzde 98'i...
- 2 Doğadaki en güçlü doğal ilaç olarak biliniyor! Karaciğerdeki zehrin tamamını atıyor
- 3 Beslenmeyle ilgili doğru bilinen yanlışlar! Yemekte toksik etki yaratıyor...
- 4 Klinik Psikolog Esra Ezmeci açıkladı: Güveninizi tazelemenin yolu
- 5 Kanser genini öldürüyor! Bu besin kanserin kökünü kurutuyor
- 6 Kuru öksürüğü anında kesiyor! Boğazda ne mikrop bırakıyor ne balgam
- 7 Kemikleri çelik gibi yapıyor! Günde 1 bardak tüketmeniz yeterli...
- 8 B12 vitamini değerini tavan yaptırıyor! Sabahları kahvaltıda 1 adet tüketirseniz...
- 9 Akciğer kanseri ilk belirtisini sabahları gösteriyor! Uyandığınızda bunu yaşıyorsanız...
- 10 Meğer kolajen deposuymuş! Her yemeğe ekleyin: 10 yaş gençleştiriyor
- 11 "Karnım ağrıyor" şikayeti dehşeti yaşattı! Doktorları şoke eden vaka: "Böbreklerinden tam 3 kilogram..."