Bayramda sağlığınızdan olmayın
Kurban Bayramı'nda et tüketiminin artması sindirim sorunlarının yanı sıra; karaciğer, böbrek, gut, tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkları olanlarda önemli sağlık problemlerine yol açabiliyor. Bu nedenle hastaların bayram sürecinde de diyetlerine dikkat etmeleri, sofralarında eti mümkün olduğunca kısıtlayarak sebze ağırlıklı beslenmeleri gerekiyor. Memorial Şişli Hastanesi Dahiliye Bölümü'nden Uz. Dr. Gürkan Yurteri, Kurban Bayramı'nda kronik rahatsızlığı olanların et tüketiminde dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
EN SON GALERİLER
- 1 Başparmak testiyle kalp hastalığı riskinizi öğrenin! O kişilerin yüzde 98'i...
- 2 Doğadaki en güçlü doğal ilaç olarak biliniyor! Karaciğerdeki zehrin tamamını atıyor
- 3 Beslenmeyle ilgili doğru bilinen yanlışlar! Yemekte toksik etki yaratıyor...
- 4 Klinik Psikolog Esra Ezmeci açıkladı: Güveninizi tazelemenin yolu
- 5 Kanser genini öldürüyor! Bu besin kanserin kökünü kurutuyor
- 6 Kuru öksürüğü anında kesiyor! Boğazda ne mikrop bırakıyor ne balgam
- 7 Kemikleri çelik gibi yapıyor! Günde 1 bardak tüketmeniz yeterli...
- 8 B12 vitamini değerini tavan yaptırıyor! Sabahları kahvaltıda 1 adet tüketirseniz...
- 9 Akciğer kanseri ilk belirtisini sabahları gösteriyor! Uyandığınızda bunu yaşıyorsanız...
- 10 Meğer kolajen deposuymuş! Her yemeğe ekleyin: 10 yaş gençleştiriyor
- 11 "Karnım ağrıyor" şikayeti dehşeti yaşattı! Doktorları şoke eden vaka: "Böbreklerinden tam 3 kilogram..."