Birçok kronik hastalığın gelişmesine kalkan oluyor! Sindirim sistemi konforu için öneriler...
Orta ve ağır laktoz intoleransına sahip kişilerin beslenmelerinden süt ürünlerini çıkarmak yerine laktozsuz süt ürünlerini tüketmeleri, kolon kanserinden diyabete, kalp hastalıklarından hipertansiyona kadar birçok kronik hastalığın gelişmesine kalkan oluyor
Laktoz intoleransı dediğimiz özel durum sütün doğal yapısında bulunan laktozun sindirilememesi sonucunda oluşur. İlk defa 1963 yılında tanımlanmıştır. Genelde bebeklik döneminde anne sütünden kesildikten sonra her bireyin bağırsaklarında laktaz adlı bir enzim bağırsaklarda çalışmaya devam eder. Fakat nadir durumlarda sütten kesilme sonrasında büyüme ile birlikte ince bağırsaklarda süt ürünleri içinde bulunan laktozu parçalayan laktaz enziminin üretimi azalarak kaybolma eğilimi gösterir.
EN SON GALERİLER
- 1 Her lokması adeta eklemleri çürütüyor! Vücudu iltihap yuvasına dönüştüren o besin: Ağzınıza sürmeyin...
- 2 Romatizma hastaları dikkat! Asla tüketmemeniz gereken 6 yiyecek
- 3 Kalp krizinin sinsi sinyalleri! İlk önce bu belirtileri veriyor...
- 4 Kolesterolü ilaçsız düşürüyor! Damarlardaki tıkanıklığı tek seferde açıyor
- 5 Denizin 14 metre altında mucize tedavi! Duymayanlar duyuyor, geçmeyen ağrılar geçiyor…
- 6 Beyin için en önemli gıdalardan olduğu kanıtlandı! Bir kez bile tüketildiğinde…
- 7 Aralıklı oruç hızlı kilo verdiriyor! 3 ayda 12 kilo vermek mümkün mü?
- 8 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 9 Hep mutlu olmak zorunda değiliz! Sosyal medyadaki mutluluk tablolarına takılmayın
- 10 Düzenli tüketildiğinde kemikleri çelik gibi yapıyor! Her sabah 1 kaşık...
- 11 Beyin hücrelerini tükettiğiniz anda öldürüyor! Ağzınıza bile sürmeyin