Birlikte tüketin! Lezzetinin yanı sıra öyle bir faydası var ki...
Şimdi tam da mevsimi olan bal kabağının faydaları saymakla bitmiyor... Genel olarak rafine şekerle pişirilen bal kabağının sağlıklı tüketimine değinen uzmanlar bal kabağını tahin, pekmez veya bal ile tüketilmesinin çok daha doğru ve vücudumuz için faydalı olduğunu savunuyor... İşte bal kabağının vücudumuza faydaları...
Kış mevsiminin karakteristik lezzeti bal kabağının, bağışıklığı güçlendirmeden bağırsak hareketlerini hızlandırmaya, tok tutmadan cildi güzelleştirmeye kadar pek çok faydası olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu "Çoğumuz onu sebze olarak değerlendirirken aslında o; vitamin A, vitamin B, vitamin E, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan oldukça zengin bir meyve" diye konuştu.
EN SON GALERİLER
- 1 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 2 Hep mutlu olmak zorunda değiliz! Sosyal medyadaki mutluluk tablolarına takılmayın
- 3 Düzenli tüketildiğinde kemikleri çelik gibi yapıyor! Her sabah 1 kaşık...
- 4 Beyin hücrelerini tükettiğiniz anda öldürüyor! Ağzınıza bile sürmeyin
- 5 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 6 Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez'den yağları cayır cayır yakan tüyo: "Günde 4 bardak..."
- 7 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 8 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 9 Tükettiğiniz anda sindirim sistemini parçalıyor! Bu besini mutfağınıza sokmayın
- 10 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 11 Alzheimer hastalığını önlediği ortaya çıktı! Gençken tüketenlerin yaşlılıkta da hafızası zehir gibi oluyor