Çekirdeğine kadar faydalı...
Görüntüsü pek hoş olmasa da keçiboynuzunun içerisinde şeker tadı veren bir sıvı vardır. Keçiboynuzu taze olarak, kurutularak, toz haline ya da pekmez haline getirilerek tüketilebilir. Selenyum, potasyum, magnezyum başta olmak üzere birçok mineral ve element içeren keçiboynuzu her açıdan sağlığa katkı sağlıyor.
İşte baklagiller ailesine mensup olan keçiboynuzunun birbirinden ilginç faydaları…
EN SON GALERİLER
- 1 Metabolizma hızını 2 katına çıkarıyor! 3 ayda 12 kilo vermenin anahtarı...
- 2 Taste Atlas dünyanın en iyi "yoğurtlu" yemeklerini seçti! Listenin "ilk sırasına" bu Türk lezzeti oturdu: "Dünya bayılıyor..."
- 3 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 4 Hep mutlu olmak zorunda değiliz! Sosyal medyadaki mutluluk tablolarına takılmayın
- 5 Düzenli tüketildiğinde kemikleri çelik gibi yapıyor! Her sabah 1 kaşık...
- 6 Beyin hücrelerini tükettiğiniz anda öldürüyor! Ağzınıza bile sürmeyin
- 7 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 8 Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez'den yağları cayır cayır yakan tüyo: "Günde 4 bardak..."
- 9 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 10 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 11 Tükettiğiniz anda sindirim sistemini parçalıyor! Bu besini mutfağınıza sokmayın