Çiğ köfteye sofranızda yer açın! Faydasına inanamayacaksınız

Çiğ köfte en özel geleneksel lezzetlerimizden biri. Sahip olduğu zengin besin içeriğiyle bağışıklık sistemimizi destekleyen bu lezzete sofranızda yer açın.

Çiğ köfte, daha çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne has bir yiyecek olmasına rağmen ülkemizin neredeyse her yerinde zevkle tüketilen geleneksel bir lezzettir. Yapılışı her ne kadar bölgesel farklılıklar gösterse de bulgur, kuru soğan, maydanoz, domates veya biber salçası, isot biberi, kimyon, yenibahar, karabiber dahil birçok baharatın yoğrulmasıyla hazırlanır. Isıl işleme maruz kalmadığı için çiğ olarak tüketilen bu besleyici değeri yüksek yemeğimiz içerdiği baharatlar ve az miktarda tuzun da etkisiyle sağlık açısından risk yaratmayacak kadar güvenli olarak hazırlandıktan sonra 1-2 gün içinde güvenle tüketilebilir.

2008 yılında Avrupa Birliği yasaları entegrasyonu kapsamında, çiğ köftenin geleneksel malzemelerinden olan çiğ et kullanımını yasaklandı. Bu nedenle lezzet kaybını önlemek için ev dışında yapılan çiğ köftelerde kullanılmak üzere özel bir köfte çeşnisi hazırlandı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.