'Gıda zehirlenmeleri en sık yaz aylarında görülüyor'
Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, yaz aylarında otel ve restoranlarda zeytinyağlı, salata, sütlü tatlı ve pasta gibi soğuk tüketilen gıdaların, soğuk hatlarda bulunmasının gıda güvenliği açısından temel bir gereklilik olduğunu, önceden pişirilmiş olan et, tavuk ve balık yemeklerinin servis öncesinde sıcak tutulmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
EN SON GALERİLER
- 1 Kanserin ilk belirtisini açıklandı! Teşhisten yıllar önce ortaya çıkıyor
- 2 Hasta eden "genleri" ortadan kaldırıyor! Bilim insanlarından açıklama: "Ömrü onlarca yıl uzatacak 5 adım"
- 3 5 bin yıllık tedavi şifa dağıtıyor! Geçmeyen dertlerine "arı iğnesi" çare oldu
- 4 Tek bir tanesinde dünyanın "şifası" var! Yiyenin bağışıklığı "çeliğe" dönüşüyor: Bulmak için Akdeniz'e koşuyorlar...
- 5 Tek yudumu kronik kabızlığı bitiriyor! Sabahları içtiğinizde tıkalı bağırsakları anında açıyor…
- 6 Gezegendeki "en sağlıklı besin" açıklandı! Bunu yiyen hastalık yüzü görmüyor
- 7 Kalp krizi riskini ölçen 'merdiven testi'! Eğer 1,5 dakikadan uzun sürüyorsa...
- 8 Bir lokması bile vücudu içten çürütüyor! Yemeden önce bir kez daha düşünün...
- 9 Herkes düşman ilan etmişti! Meğer bu ekmek iğne ipliğe çeviriyormuş: Sabahları bir dilim...
- 10 Tümör hücrelerini %85 küçülten bitki keşfedildi! Bilim insanları "doğal kansersavar" diyor...
- 11 Başparmak testiyle kalp hastalığı riskinizi öğrenin! O kişilerin yüzde 98'i...