Güçlü bir bağışıklık için, süt ve süt ürünlerinden vazgeçmeyin

Düzenli süt ve süt ürünleri tüketmenin kemik dokusu sağlığından diş sağlığına, tansiyonu dengelemeden diyabet oluşumunu önlemeye, kolon kanserine karşı korunmadan düzenli sindirim sistemi çalışmasına kadar yararları saymakla bitmez…

Son yıllarda yapılan çalışmalar; süt ve süt ürünlerindeki sağlıklı doymuş yağların kalbe giden damarları yenileyebildiği ve bizleri kalp krizi geçirmekten koruyabildiğini göstermiştir. Bu nedenle süt, peynir, yoğurt, kefir, ayran ve cacık mutlaka her gün dengeli beslenmede bulundurulması gereken en temel besin gruplarının başında gelir. Ancak ülkemizde yapılan beslenme araştırmaları süt ve ürünlerini yeterince tüketemediğimizi göstermektedir. Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2017 yılın sonuçlarına batığımızda süt ürünlerinde bir günde sağlığın gelişimi için oldukça yetersiz miktarlar olan 60 ml süt, 90 g yoğurt, 30-40 gram kadar peynir tüketildiği bulunmuştur. Bu günlük tüketim miktarlarının süt ürünlerinin hipertansiyon, diyabet, osteoporoz ve çeşitli kanser türlerinden koruyuculuğunu da sağlayamayacağı gerçektir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.