Ihlamur nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir?
Kış ayları gelirken en büyük düşmanlarımız olan üst solunum yolu enfeksiyonları da kendini göstermeye başlar. Bu hastalıklara gerek yakalanmadan önce gerekse hasta olduktan sonra işte bu hastalıklarla mücadele etmenizde baş yardımcınız ıhlamur olmaktadır.
Ihlamur bitkisinin hem yeni açmış teze çiçeği hem de körpe yaprakları vaktinde toplanarak fazla güneş almayan gölge bir ortamda kurutulur. Ardından kurutulmuş ıhlamur yaprak ve çiçeklerinin faydalarından yararlanmak için özellikle kış aylarında demlenerek tüketilir. Peki en şifalı ve en güzel ıhlamur nasıl demlenir sorusunu ise şöyle açıklayabiliriz.
EN SON GALERİLER
- 1 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 2 Bağırsaklarınızdaki çürümenin sinyali! Eğer yemekten sonra bunu hissediyorsanız...
- 3 Kanserin ilk belirtisini açıklandı! Teşhisten yıllar önce ortaya çıkıyor
- 4 Hasta eden "genleri" ortadan kaldırıyor! Bilim insanlarından açıklama: "Ömrü onlarca yıl uzatacak 5 adım"
- 5 5 bin yıllık tedavi şifa dağıtıyor! Geçmeyen dertlerine "arı iğnesi" çare oldu
- 6 Tek bir tanesinde dünyanın "şifası" var! Yiyenin bağışıklığı "çeliğe" dönüşüyor: Bulmak için Akdeniz'e koşuyorlar...
- 7 Tek yudumu kronik kabızlığı bitiriyor! Sabahları içtiğinizde tıkalı bağırsakları anında açıyor…
- 8 Gezegendeki "en sağlıklı besin" açıklandı! Bunu yiyen hastalık yüzü görmüyor
- 9 Kalp krizi riskini ölçen 'merdiven testi'! Eğer 1,5 dakikadan uzun sürüyorsa...
- 10 Bir lokması bile vücudu içten çürütüyor! Yemeden önce bir kez daha düşünün...
- 11 Herkes düşman ilan etmişti! Meğer bu ekmek iğne ipliğe çeviriyormuş: Sabahları bir dilim...