Karpuzun faydaları nelerdir? İşte Ramazan ayının serinleten meyvesi
Ramazan ayının sonlarına gelmişken karpuz tüketimi de artış gösterdi. C vitamini açısından zengin olan karpuz, kanser hücrelerine karşı koruyucudur Bilindiği üzere yaz mevsiminin vazgeçilmezi olan karpuzun vücuda birçok yararı var. Yüzde 90'ı su olan meyvenin içerisinde bulunan likopen, kalp ve damar sağlığının korunmasında önemli rol oynar. Karpuz hem serinletici hem ferahlatan lezzetiyle en çok tüketilen meyveler arasında yer alıyor.
Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun birçok hastalığın deva olduğu ve iyi bir besin olduğu kesin. Bazı zararları da olan karpuzun sağlığımızı etkileyen özellikleri neler?
EN SON GALERİLER
- 1 2 yılda 72 kilo veren kadın anlattı! "Zayıflamamı bu yiyeceklere borçluyum…"
- 2 Kanseri önlediği kanıtlandı! Haftada 1 kez tüketenler hastalık nedir bilmiyor
- 3 Dünyanın en sağlıklı besini seçildi! Tüm vücudu baştan aşağı yenileyip hastalıklara savaş açıyor...
- 4 6 ayda mükemmel vücuda kavuştu! Üstelik hayatında yalnızca tek bir şeyi değiştrerek... "Öyle güzel zayıflamış ki..."
- 5 Bağırsaktaki toksinleri tamamen atıyor! Günde 2 kaşık tüketenler sindirim sorunu yaşamıyor
- 6 Kanseri mıknatıs gibi çeken besin! DNA yapısını tamamen bozuyor...
- 7 Kolesterolü kökten çözüyor! Damarlardaki tüm yağı söküp atıyor
- 8 Adeta karaciğerin sessiz katili! Bir daha ağzınıza bile sürmeyin...
- 9 İşte 1 ayda 5 kilo vermenin tek yolu! Bir lokması vücutta yağ bırakmıyor
- 10 Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez açıkladı: Vücuttaki yağı su gibi akıtıyor! "Günde bir çay kaşığı..."
- 11 Bunu yiyen 100 yaşından önce ölmüyor! Bilim insanları uzun yaşayan insanların sırrını açıkladı: "Her gün bir tane..."