Kırmızı acı biberin acıktırdığını biliyor muydunuz?
Bazı besinlerin doyurmayıp acıktırdığını belirten Diyetisyen Tuğba Yaprak, kırmızı acı biberinde çok tüketildiği zaman acıkmaya yol açtığını söyledi. Diyetisyen ve Yaşam Koçu Tuğba Yaprak, "Bazı besinler vardır ki; doyurmaz, tersine acıktırır. Yedikçe daha da çok yedirir. Sürekli iştahın açık olması, asla durdurulamayan yeme isteği tükettiğiniz besinlerden kaynaklanıyor olabilir. İştahınızı dizginlemek ve kilo kontrolünüzü elinizde tutabilmek için yediğiniz besinlerin içeriklerini, besin değerlerini iyi bilmeniz gerekmektedir. Zira doymak için yediğiniz besinler aslında çok geçmeden size yeniden acıkma duygusunu getirir ve iştahınızın artmasını sağlar. Gün içerisinde gereksiz kalori alımına sebep olan bu durum ideal kiloya ulaşma sürecini geciktirmektedir" dedi.
Diyetisyen ve Yaşam Koçu Tuğba Yaprak, iştah açan besinleri şöyle sıraladı:
EN SON GALERİLER
- 1 Denizin 14 metre altında mucize tedavi! Duymayanlar duyuyor, geçmeyen ağrılar geçiyor…
- 2 Beyin için en önemli gıdalardan olduğu kanıtlandı! Bir kez bile tüketildiğinde…
- 3 Aralıklı oruç hızlı kilo verdiriyor! 3 ayda 12 kilo vermek mümkün mü?
- 4 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 5 Hep mutlu olmak zorunda değiliz! Sosyal medyadaki mutluluk tablolarına takılmayın
- 6 Düzenli tüketildiğinde kemikleri çelik gibi yapıyor! Her sabah 1 kaşık...
- 7 Beyin hücrelerini tükettiğiniz anda öldürüyor! Ağzınıza bile sürmeyin
- 8 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 9 Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez'den yağları cayır cayır yakan tüyo: "Günde 4 bardak..."
- 10 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 11 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor