Kronik hastalıklara yol açıyor! Tatlı krizini doğru yönetmenin 9 yolu
Bazen mutluluktan ya da üzüntüden, bazen de kendiliğinden gelen tatlı isteği kriz haline dönüşebiliyor. Karbonhidrat ve yağ oranı yüksek besin öğelerinden oluşan tatlı, günlük ihtiyaçtan fazla tüketildiğinde obezite, diyabet ve hipertansiyon gibi kronik hastalıklara yol açabiliyor. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, tatlı krizlerini doğru yönetmenin yolları hakkında bilgi verdi.
''Diyet yapanların ya da sağlıklı beslenmeye çalışanların bu süreçte en çok zorlandığı konulardan biri kuşkusuz tatlıdan uzak durmak'' diyen Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, "Tatlının fizyolojik bir ihtiyaç değil, sadece tüketilmek istenen bir gıda olduğunun unutulmaması önemli. Kim sevmez ki tatlıyı. Ancak her konuda olduğu gibi tatlı tüketimi konusunda da kontrolü elden bırakmamak gerekiyor" şeklinde konuştu.
EN SON GALERİLER
- 1 Bu tedavi denizin "14 metre" altında! Duymayanlar duyuyor, geçmeyen ağrılar geçiyor...
- 2 Beynin en önemli gıdası seçildi! Bir kez tükettiğinizde bile hafızayı onlarca kat artırıyor
- 3 Metabolizma hızını 2 katına çıkarıyor! 3 ayda 12 kilo vermenin anahtarı...
- 4 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 5 Hep mutlu olmak zorunda değiliz! Sosyal medyadaki mutluluk tablolarına takılmayın
- 6 Düzenli tüketildiğinde kemikleri çelik gibi yapıyor! Her sabah 1 kaşık...
- 7 Beyin hücrelerini tükettiğiniz anda öldürüyor! Ağzınıza bile sürmeyin
- 8 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 9 Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez'den yağları cayır cayır yakan tüyo: "Günde 4 bardak..."
- 10 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 11 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor