Papatya çayı nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir?
Papatya Çayı Nasıl Yapılır
Papatya Çayı Nasıl Yapılır, Papatya, yol kenarlarında ve boş arazilerde kendiliğinden yetişen, güzel kokulu, sarı ve beyaz renklerde çiçek açan bir bitkidir. Bitkiden papatya çayı, papatya yağı ve boya elde edilir. Mayıs-Haziran aylarında çıkan papatya öğlen saatinde sapsız olarak toplanıp saklanır ve gölgede kurutulur. Papatyanın yararı bitkinin toplanması ve kurutulma koşullarına yönelik değişir. Hata uygulamalar bitkilerin kutlamalarının azalmasına sebep olur. Papatya çiçeği toplanmasından bir yıl geçmişse hiçbir zaman kullanılmamalıdır. İçten ve dıştan tüketimi mevcuttur.
EN SON GALERİLER
- 1 Herkes düşman ilan etmişti! Meğer bu ekmek iğne ipliğe çeviriyormuş: Sabahları bir dilim...
- 2 Tümör hücrelerini %85 küçülten bitki keşfedildi! Bilim insanları "doğal kansersavar" diyor...
- 3 Başparmak testiyle kalp hastalığı riskinizi öğrenin! O kişilerin yüzde 98'i...
- 4 Doğadaki en güçlü doğal ilaç olarak biliniyor! Karaciğerdeki zehrin tamamını atıyor
- 5 Beslenmeyle ilgili doğru bilinen yanlışlar! Yemekte toksik etki yaratıyor...
- 6 Klinik Psikolog Esra Ezmeci açıkladı: Güveninizi tazelemenin yolu
- 7 Kanser genini öldürüyor! Bu besin kanserin kökünü kurutuyor
- 8 Kuru öksürüğü anında kesiyor! Boğazda ne mikrop bırakıyor ne balgam
- 9 Kemikleri çelik gibi yapıyor! Günde 1 bardak tüketmeniz yeterli...
- 10 B12 vitamini değerini tavan yaptırıyor! Sabahları kahvaltıda 1 adet tüketirseniz...
- 11 Akciğer kanseri ilk belirtisini sabahları gösteriyor! Uyandığınızda bunu yaşıyorsanız...