Ramazan'da sağlık için 10 öneri
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Koçoğlu, Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için mutlaka sahura kalkılmasını, öğün sayısının artırılmasını, hamur işlerinden uzak durulmasını, tam tahıllı gıdaların tercih edilmesini ve yeterli sıvı alınmasını önerdi.
Prof. Dr. Koçoğlu, Ramazan ayında yaklaşık 15-16 saat yemek yenilmediğini, bu süre uzadıkça ve öğün sayısı azaldıkça metabolizmanın yavaşladığını ve sağlık problemlerinin ortaya çıkabildiğini söyledi.
Bu problemlerin başında da sindirim sistemi hastalıkları geldiğini aktaran Koçoğlu, Ramazan'ı dengeli beslenerek, sağlık sorunlarından uzak geçirmek isteyenlere bazı önerilerde bulundu. Koçoğlu'nun 10 önerisi şöyle:
EN SON GALERİLER
- 1 Her lokması adeta eklemleri çürütüyor! Vücudu iltihap yuvasına dönüştüren o besin: Ağzınıza sürmeyin...
- 2 Romatizma hastaları dikkat! Asla tüketmemeniz gereken 6 yiyecek
- 3 Kalp krizinin sinsi sinyalleri! İlk önce bu belirtileri veriyor...
- 4 Kolesterolü ilaçsız düşürüyor! Damarlardaki tıkanıklığı tek seferde açıyor
- 5 Denizin 14 metre altında mucize tedavi! Duymayanlar duyuyor, geçmeyen ağrılar geçiyor…
- 6 Beyin için en önemli gıdalardan olduğu kanıtlandı! Bir kez bile tüketildiğinde…
- 7 Aralıklı oruç hızlı kilo verdiriyor! 3 ayda 12 kilo vermek mümkün mü?
- 8 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 9 Hep mutlu olmak zorunda değiliz! Sosyal medyadaki mutluluk tablolarına takılmayın
- 10 Düzenli tüketildiğinde kemikleri çelik gibi yapıyor! Her sabah 1 kaşık...
- 11 Beyin hücrelerini tükettiğiniz anda öldürüyor! Ağzınıza bile sürmeyin