Sağlıklı ve leziz etin püf noktaları
Eti hem lezzetini kaybetmeden hem de sağlıklı bir biçimde tüketmek nasıl mümkün? En doğru pişirme ve saklama teknikleri neler, yanlış tüketim ne gibi rahatsızlıklara neden oluyor? Gelin tüm bu soruları yanıtlandıralım.
Kırmızı et, en değerli hayvansal protein kaynağı olmanın yanı sıra içerdiği B12 dahil diğer B grubu vitaminleri, demir, çinko, fosfor, magnezyum, selenyum gibi mineralleri ve çeşitli fonksiyonel bileşikleri nedeniyle sağlıklı beslenmenin önemli yapı taşlarındandır. 100 gram çiğ kırmızı etin yüzde 20-25'ini protein oluştururken pişirme sonrası etin suyunu kaybetmesi ile protein oranı yüzde 28-36'lara çıkmaktadır.
EN SON GALERİLER
- 1 Bu tedavi denizin "14 metre" altında! Duymayanlar duyuyor, geçmeyen ağrılar geçiyor...
- 2 Beynin en önemli gıdası seçildi! Bir kez tükettiğinizde bile hafızayı onlarca kat artırıyor
- 3 Metabolizma hızını 2 katına çıkarıyor! 3 ayda 12 kilo vermenin anahtarı...
- 4 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 5 Hep mutlu olmak zorunda değiliz! Sosyal medyadaki mutluluk tablolarına takılmayın
- 6 Düzenli tüketildiğinde kemikleri çelik gibi yapıyor! Her sabah 1 kaşık...
- 7 Beyin hücrelerini tükettiğiniz anda öldürüyor! Ağzınıza bile sürmeyin
- 8 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 9 Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez'den yağları cayır cayır yakan tüyo: "Günde 4 bardak..."
- 10 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 11 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor