Sarımsak tüketmek için 9 neden
Yemeklerde, salatalarda, mezelerde ve soslarda verdiği o harika lezzet ile sarımsağa bayılırız. Sarımsağın kendine has kokusundan ve tadından allisin adlı madde sorumludur. Sarımsağın içerisinde bulunan "allisin" maddesi yüzyıllardır hastalıklara karşı insanlığı koruduğu bilinmekte. Tansiyonu çok düşük olan kişiler, sarımsak alerjisi olanlar, mide rahatsızlığı olan kişiler dışında herkes sarımsağı güvenle tüketebileceğini belirten beslenme uzmanı İpek Ağaca, sarımsağın tüketilmesindeki faydaları açıkladı.
EN SON GALERİLER
- 1 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 2 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 3 Tükettiğiniz anda sindirim sistemini parçalıyor! Bu besini mutfağınıza sokmayın
- 4 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 5 Alzheimer hastalığını önlediği ortaya çıktı! Gençken tüketenlerin yaşlılıkta da hafızası zehir gibi oluyor
- 6 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 7 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 8 Yaza kadar tüm fazlalıklarınızdan kurtulmanızı sağlayacak tarif! Metabolizma hızına tavan yaptırıyor
- 9 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 10 Bağırsaklarınızdaki çürümenin sinyali! Eğer yemekten sonra bunu hissediyorsanız...
- 11 Kanserin ilk belirtisini açıklandı! Teşhisten yıllar önce ortaya çıkıyor